Isărescu: Politicienii trebuie să promită mai puţin, atât cât poate duce economia

Politicienii trebuie să se schimbe şi să angajeze experţi în economie, astfel încât să cunoască aritmetica financiară şi să promită mai puţin, atât cât poate să ducă economia, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

16 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Politicienii trebuie să promită mai puţin, atât cât poate duce economia

Isărescu: Politicienii trebuie să promită mai puţin, atât cât poate duce economia (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Politicienii vor trebui să-şi ia în apropiere experţi financiari. Am glumit odată, nu vreau să glumesc la început de an. Trebuie să cunoască puţin din aritmetica financiară şi să promită cât poate să ducă economia. Dânşii sunt în faţă cu electoratul şi aceasta doreşte, uneori trebuie să îi promiţi, dar atenţie mare! Am trăit clipe dramatice în aceşti 20 de ani, cred că şi dânşii au învăţat foarte mult", a declarat şeful băncii centrale, la TVR1.

El a spus că a da este relativ uşor, că atunci când nu se mai poate da este greu, iar când se încearcă să se ia înapoi este dramatic.

Isărescu a reiterat că BNR este total neutră din punct de vedere politic, însă este în favoarea unui minim de stabilitate politică.

Guvernatorul BNR a afirmat şi anul trecut că partidele trebuie să îşi ia consilieri juridici, un consilier financiar sau cel puţin un consilier de aritmetică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici