Iulia Buje şi alţi cinci consuli generali, rechemaţi de la post

Guvernul a aprobat hotărârea prin care Iulia Buje este rechemată din postul de consul la Torino, după ce în februarie a declarat că actualul ministru italian de Interne, Roberto Maroni, a sunat de mai multe ori la consulat, în 1998-2000, pentru a interveni în favoarea unor români care lucrau ilegal.

382 afișări
Imaginea articolului Iulia Buje şi alţi cinci consuli generali, rechemaţi de la post

Iulia Buje şi alţi cinci consuli generali, rechemaţi de la post

Executivul a mai decis rechemarea consulilor generali ai României de la Cosenza (Italia), Petre Liţiu, Szeged (Ungaria), Iuliu Aron Constantin, Shanghai (China), Alexandru Grumaz, şi Sankt Petersburg (Federaţia Rusă), Ion Bistreanu.

Toţi aceştia îşi vor încheia misiunea în cel mult 90 de zile.

Surse ministeriale au declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX, că decizia ca Iulia Buje să fie rechemată din postul de consul general al României la Torino, a fost luată.

În luna februarie, consulul general al României la Torino, Iulia Buje, a susţinut, într-o declaraţie acordată ziarului "Cotidianul", că, în perioada 1998-2000, actualul ministru de Interne italian, Roberto Maroni, a sunat de mai multe ori la Consulatul de la Milano pentru a interveni în favoarea a trei angajaţi români ai săi.

Buje a mai susţinut atunci că numărul infractorilor români este în realitate redus şi că este vorba despre o problemă "instrumentată politic" şi folosită atât de politicienii de stânga, cât şi de cei de dreapta, cei mai virulenţi fiind Walter Veltroni şi Roberto Maroni.

După aceste declaraţii, Iulia Buje a fost chemată la Bucureşti pentru clarificări, dar ulterior nu au mai fost prezentate informaţii legate de conţinutul discuţiei şi situaţia consulului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici