Iulia Pataki, avizată pentru postul de ambasador în Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi şi Tanzania

Fostul deputat UDMR Iulia Pataki a fost avizată, la Parlament, cu 19 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", marţi, pentru postul de ambasador al României în Republica Kenya, Republica Uganda, Republica Rwanda, Republica Burundi şi Republica Unită a Tanzaniei.

1187 afișări
Imaginea articolului Iulia Pataki, avizată pentru postul de ambasador în Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi şi Tanzania

Iulia Pataki (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Iulia Pataki a arătat că mandatul său vizează obiective politice, diplomatice, economice şi culturale.

"Ca obiective politico-diplomatice cred că se impune intensificarea dialogului între România şi aceste ţări. Se impune, totodată, o diversificare şi o revitalizare", a spus Pataki.

Ea a menţionat posibilitatea unui "dialog diplomatic la nivel de minister, vizite bilaterale", şi a menţionat posibilitatea înfiinţării, la nivelul Parlamentelor român şi kenyan a unui grup de prietenie.

"Cea mai importantă problemă care se pune este revizuirea cadrului juridic", a adăugat Pataki, explicând că este necesară "reactualizarea sau renegocierea unor acorduri bilaterale economice".

Ea a mai menţionat că relaţiile economice ale României cu Kenya, dar şi cu Tanzania, "prezintă un trend ascendent", dar a adăugat că trebuie diversificată oferta comercială a României.

"La nivel internaţional este necesară o consolidare a poziţiei României la organismele ONU, cu sediul la Nairobi", a mai spus Pataki.

Fostul deputat UDMR în perioada 2000-2004 Iulia Pataki a fost propusă ambasador în Republica Kenya, Republica Uganda, Republica Rwanda, Republica Burundi şi Republica Unită a Tanzaniei.

Ea a ocupat în ultimii ani funcţia de consilier legislativ la Parlamentul irakian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici