Iulian Fota: Nu am cerut eu să vin la MAE. Aş fi apreciat să nu fiu umilit la plecare

Iulian Fota, fost secretar de stat în MAE, transmite miercuri că „decizia concedierii” sale de la MAE nu a venit de la premierul Marcel Ciolacu: „Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus. Aş fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună, să nu fiu umilit la plecare”.

954 afișări
Imaginea articolului Iulian Fota: Nu am cerut eu să vin la MAE. Aş fi apreciat să nu fiu umilit la plecare

„La mine este un caz simplu, fără nicio conotaţie politică. O simplă tranşare de situaţie în cazul a două viziuni foarte diferite. Eu cred că MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc şi bună înţelegere. Asta nu-i ştirbeşte ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotrivă. Forţă unui om inteligent creşte când se înconjoară de oameni competenţi. În plus, MAE este al României, deci noi toţi trebuie să ne servim ţară având cât mai bine grijă de această atât de importantă instituţie. Mai ales în acest an critic. Fiind concediat e clar că alţii au altă părere şi şi-au impus voinţă prin forţă prerogativelor deţinute”, scrie pe Facebook Iulian Fota.

El afirmă că premierul Marcel Ciolacu „nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fişei postului”.

„Nu vedem situaţia României la fel dar nu am ce să-i reproşez în relaţia cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia să. Şi eu procedăm la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia să. Şi nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulţumit de prestaţia mea. În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează şi sprijinului primit de la partid. Cam asta este tabloul, banal şi foarte românesc. Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus, lăsând în spate realizări colective extrem de importante pentru securitatea naţională a României. Aş fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună , să nu fiu umilit la plecare. Dar atât s-a putut.Voi continuă să fiu loial Ţării mele şi să o servesc bine acolo unde viaţă mă va duce. Noi să fim sănătoşi”, adaugă Fota.

El precizează că nu va fi trimis ca ambasador al României, ci rămâne „pe baricada României Occidentale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici