Ivan: Dragnea să se retragă din funcţiile avute în PSD, sunt suspiciuni ale DNA asupra sa

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, duminică, că va cere retragerea lui Liviu Dragnea din funcţiile deţinute în PSD, având în vedere că sunt suspiciuni la adresa sa într-un dosar al DNA.

20 afișări
Imaginea articolului Ivan: Dragnea să se retragă din funcţiile avute în PSD, sunt suspiciuni ale DNA asupra sa

Liviu Dragnea (Imagine: Justin Stavaru/Mediafax Foto)

”Ar mai fi o completare, că sunt informaţii de ultimă oră, cred că domnul Dragnea vrea un partid modern, cel mai modern partid din România. Păi, domnul Dragnea trebuie să ştie că într-un partid modern, cel mai modern partid din România, când există suspiciuni la adresa ta, când sunt dosare la DNA pe numele tău sau deschis, binenţeles eu cred în nevinovăţia domnului Dragnea până când justiţia se va pronunţa, trebuie să te suspenzi din toate funcţiile de conducere”, a afirmat Ivan, înainte de şedinţa CexN al PSD.

Întrebat dacă va cere acest lucru în şedinţa partidului, Ivan a spus: ”Categoric, pe modelul altor colegi care s-au retras din funcţii de conducere când li s-au deschis dosare la DNA, cred că domnul Dragnea trebuie să facă acelaşi lucru”.

Ivan a precizat că se referă la retragerea lui Dragnea din funcţiile deţinute în partid.

”Eu vorbesc despre funcţiile din partid, pentru că domnul Dragnea vorbeşte despre un partid modern. Eu nu am contracte cu statul, nu am avut niciodată contracte cu statul, nici nu sunt bogat, dar dorm liniştit noaptea, am o viaţă frumoasă de familie, nu am fost nici comunist, eram în clasa a cincea la Revoluţie, deci poate că suntem incompatibili, dar un partid modern presupune ca oricine are funcţie de conducere şi planează suspiciuni asupra lui, trebuie să se suspende”, a adăugat Ivan.

El a mai arătat că va lua cuvântul în şedinţa CexN, aşa cum a făcut întotdeauna.

Ivan a spus şi că nu crede în existenţa unui tandem Liviu Dragnea-Victor Ponta.

”Nu sunt în niciun tandem, eu nu cred într-un tandem Dragnea Ponta”, a adăugat Ivan.

Ziaristul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul personal, o ordonanţă a procurorilor DNA, în facsimil, în care se arată că a fost dispusă disjungerea mai multor dosare din dosarul "Alina Bica-ANRP".

În document se vorbeşte despre cazul omului de afaceri Ion Niculae care a apelat la vicepremierul Liviu Dragnea pentru o intervenţie la Bica, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului său. În documentul DNA se spune că Bica a intervenit la procurorul de caz, cerându-i să oprească investigaţiile pe care le făcea în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care îl folosea Dragnea. Pentru această intervenţie, omul de afaceri i-a oferit lui Bica suma de 3,5 milioane de euro.

În documentul de pe blogul lui Turcescu mai apar numele lui Ovidiu Tender, Dorin Cocoş, Elena Udrea, Bogdan Buzăianu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici