Ivan Patzaichin a fost invitat să facă propuneri pentru viitorul guvernator al Deltei Dunării

  • Dan Barna şi Dacian Cioloş i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin, să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi, pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
  • Grupul condus de Ivan Patzaichin va face propunerile, iar liderii USR PLUS vor avea decizia finală.
1033 afișări
Imaginea articolului Ivan Patzaichin a fost invitat să facă propuneri pentru viitorul guvernator al Deltei Dunării

„Alianţa USR PLUS propune în premieră un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie. Pentru începerea procesului de recrutare, cei doi co-preşedinţi ai Alianţei i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi şi cu interese diverse. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii”, transmite USR PLUS.

USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu şi patrimoniul natural şi cultural şi cu sprijinul şi implicarea în decizii a comunităţii locale şi asociaţiilor civice.

„Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv naţional şi chiar european prin valoarea şi marimea finanţărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociaţii de pescari, asociaţii care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtăşită pentru viitorul Deltei şi o colaborare strânsă între comunitate şi administraţie“, spune Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, deputat european şi preşedintele Renew Europe.

„Delta Dunării e unul din locurile cu care fiecare dintre noi ne mândrim de câte ori vorbim despre România. Participarea USR PLUS la guvernare înseamnă şi respectarea promisiunii că oamenii competenţi, cu viziune reală de dezvoltare durabilă - care înseamnă respect pentru natură, dar şi preocupare pentru viaţa economică a Deltei - pot să arate că buna guvernare chiar este posibilă. Am foarte mare încredere că alături de Ivan Patzaichin şi cei care iubesc cu adevărat Delta vom găsi un guvernator de ispravă“, spune Dan Barna, copreşedinte USR PLUS şi vicepremier al Guvernului României.

Grupul condus de Ivan Patzaichin va face propunerile, iar liderii USR PLUS vor avea decizia finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici