Jair Bolsonaro şi-a recunoscut înfrângerea după pierderea alegerilor prezidenţiale

Bolsonaro nu a reuşit anterior să recunoască în mod explicit înfrângerea lui în faţa candidatului Luiz Inácio Lula da Silva la votul prezidenţial.

2448 afișări
Imaginea articolului Jair Bolsonaro şi-a recunoscut înfrângerea după pierderea alegerilor prezidenţiale

Hepta

Jair Bolsonaro a aruncat prosopul după înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale din Brazilia, spunând membrilor Curţii Supreme: „S-a terminat”.

A tăcut aproape două zile după ce a fost învins de fostul preşedinte de stânga Luiz Inácio Lula da Silva la vot. Când Bolsonaro a apărut în sfârşit în faţa camerelor de filmat marţi după-amiază, nu a reuşit să recunoască în mod explicit înfrângerea sau să-l felicite pe câştigătorul alegerilor, transmite The Guardian. 

Cu toate acestea, la scurt timp după acea înfăţişare, s-a îndreptat către instanţa supremă, unde s-a întâlnit cu şapte dintre judecătorii acesteia, inclusiv Edson Fachin, care mai târziu le-a spus jurnaliştilor că Bolsonaro le-a indicat că a înţeles că a pierdut. 

„Preşedintele a folosit verbul „a se termina” la timpul trecut”, a spus Fachin. „El a spus: „S-a terminat”. Prin urmare, [trebuie] să privim înainte.

Într -un interviu pentru ziarul O Globo, vicepreşedintele lui Bolsonaro, Hamilton Mourão, a spus clar că a acceptat înfrângerea. „Nu mai are rost să plângi, am pierdut jocul”, a spus el.

 Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, plănuieşte să participe la inaugurarea lui Lula de pe 1 ianuarie 2023. 

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a postat pe Twitter: „Felicitări... Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună în problemele care contează pentru Regatul Unit şi Brazilia, de la creşterea economiei globale până la protejarea resurselor naturale ale planetei şi promovarea valorilor democratice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici