Jandarmeria îi răspunde lui Augustin Lazăr: Organele de cercetare au acces la documente clasificate

Organele de cercetare au acces la documente clasificate, transmit reprezentanţii Jandarmeriei Române, ca răspuns la declaraţiile procurorului general Augustin Lazăr, care a afirmat că ancheta în cazul mitingului din 10 august este îngreunată din cauză că multe doucmente sunt clasificate.

1720 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria îi răspunde lui Augustin Lazăr: Organele de cercetare au acces la documente clasificate

Jandarmeria îi răspunde lui Augustin Lazăr: Organele de cercetare au acces la documente clasificate

"În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, completata si modificata prin pet. 1 al art. 51 din LEGEA nr. 255 din 19 iulie 2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale,avand in vedere ca accesul la informatii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu este garantat, sub condiţia validarii alegerii sau numirii şi a depunerii juramantului, organele de cercetare au acces la aceste documente", transmite Jandarmeria Română, la solicitarea MEDIAFAX.

Procurorul general a anunţat, săptămâna trecută, că ancheta privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei durează pentru că multe dintre documentele care constituie probe la dosar sunt clasificate, precizând că actele care prezintă probe trebuie declasificate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici