Jens Stoltenberg: Ascensiunea Chinei modifică priorităţile Alianţei Nord-Atlantice

  • Jens Stoltenberg, secretarul general NATO: Ascensiunea Chinei modifică priorităţile Alianţei Nord-Atlantice
  • Stoltenberg: "Ascensiunea Chinei este o problemă definitorie pentru comunitatea transatlantică"
  • Secretarul general NATO vrea consolidarea parteneriatelor cu ţări precum Australia şi Japonia
987 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: Ascensiunea Chinei modifică priorităţile Alianţei Nord-Atlantice

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ascensiunea Chinei modifică priorităţile Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat vineri, la Ediţia specială a Conferinţei pentru Securitate de la München, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, pledând pentru apărarea ordinii internaţionale.

"Ascensiunea Chinei este o problemă definitorie pentru comunitatea transatlantică, cu potenţiale consecinţe pentru securitatea noastră, pentru prosperitatea noastră şi pentru modul nostru de viaţă", a declarat Jens Stoltenberg, conform agenţiei Reuters.

"China şi Rusia încearcă să rescrie regulile pentru a-şi avansa interesele", a subliniat Stoltenberg, cerând Europei, Statelor Unite şi Canadei să susţină ordinea internaţională bazată pe reguli.

Jens Stoltenberg a subliniat că Rusia rămâne principalul adversar al NATO în acest deceniu, însă a precizat că în strategia Alianţei Nord-Atlantice este inclusă şi China.

Secretarul general NATO a pledat şi pentru consolidarea parteneriatelor cu ţări precum Australia şi Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici