Jens Stoltenberg: Prezenţa trupelor NATO în România transmite un mesaj clar Rusiei

Prezenţa trupelor NATO în România transmite un mesaj ferm Rusiei privind unitatea Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia vizitei la Baza Mihail Kogălniceanu, avertizând că, deşi nu se poate şti exact, există riscul unui conflict militar în Ucraina.

401 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: Prezenţa trupelor NATO în România transmite un mesaj clar Rusiei

Jens Stoltenberg: Prezenţa trupelor NATO în România transmite un mesaj clar Rusiei

Jens Stoltenberg a notat că Rusia continuă să mobilizeze trupe în Ucraina şi în jurul frontierelor acestei ţări. "Există un risc real, în condiţiile în care observăm acum că mobilizarea de trupe în interiorul şi în jurul Ucrainei continuă. Deci, există un risc real de izbucnire a unui nou conflict militar în Europa. Numărul trupelor ruse este în creştere, iar timpul de avertizare se reduce. În acelaşi timp, nu există nicio certitudine, de aceea continuăm să comunicăm cu Rusia, să le cerem să reducă tensiunile şi să se implice în dialog politic de bună-credinţă cu NATO (...). Există riscul unei invazii totale, dar există şi riscuri privind alte acţiuni agresive, inclusiv tentative de înlăturare a Administraţiei de la Kiev, de atacuri hibride, cibernetice şi multe alte tipuri de agresiuni ruse. Nu există o certitudine, dar ceea ce ştim este că acumularea de trupe continuă, am observat retorica agresivă a părţii ruse şi ştim că există mulţi ofiţeri de informaţii ruşi care activează în interiorul Ucrainei şi, desigur, avem istoricul acţiunilor ruse, a mai fost folosită în trecut forţa împotriva Ucrainei. Această combinaţie de acumulare de trupe, retorica ameninţătoare şi acţiunile din trecut privind folosirea forţei împotriva vecinilor - acestea sunt motive de a fi preocupaţi în mod serios, de a fi vigilenţi şi de a fi pregătiţi să reacţionăm dacă va fi folosită încă o dată forţa împotriva Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

"De aceea, este atât de importantă prezenţa trupelor NATO aici în România. Este transmis un mesaj ferm şi solid privind unitatea Alianţei Nord-Atlantice, suntem împreună, suntem uniţi şi sigur că prezenţa trupelor americane în această bază din România transmite un mesaj foarte puternic privind angajamentul SUA, al continentului nord-american faţă de securitatea europeană", a subliniat secretarul general NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici