Jill Biden mulţumeşte României pentru asistenţa oferită refugiaţilor ucraineni: Poporul român este extraordinar

Jill Biden, soţia preşedintelui SUA Joseph Biden, a mulţumit sâmbătă autorităţilor din România şi organizaţiilor internaţionale pentru asistenţa umanitară oferită refugiaţilor ucraineni.

1083 afișări
Imaginea articolului Jill Biden mulţumeşte României pentru asistenţa oferită refugiaţilor ucraineni: Poporul român este extraordinar

În cursul unei vizite la sediul Ambasadei americane din Bucureşti, Jill Biden a mulţumit României pentru găzduirea a aproape 900.000 de refugiaţi ucraineni.

"Este extraordinar, este vorba despre solidaritate, despre colaborare. Din nefericire, cred că acesta este doar începutul" crizei, a afirmat Jill Biden, potrivit agenţiei Associated Press.

"Poporul român este extraordinar, oamenii primesc atât de mulţi refugiaţi în casele lor şi le oferă mâncare, haine şi adăpost, le oferă inimile lor. Cred că lumea ştie aceste lucruri", a subliniat Jill Biden.

După deplasarea la Ambasada SUA, Jill Biden şi Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, vizitează Şcoala gimnazială "Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi. "Astăzi, la Bucureşti, Prima Doamnă Carmen Iohannis şi cu mine am vizitat Şcoala gimnazială Uruguay, o şcoală din România care şi-a deschis clasele elevilor ucraineni refugiaţi", a transmis Jill Biden prin Twitter, prezentând imagini de la unitatea de învăţământ. Jill Biden şi Carmen Iohannis au ascultat mărturiile unor mame din Ucraina. "Cred că sunteţi uimitoare", le-a spus Jill Biden mamelor ucrainene cu care a discutat la şcoala din Bucureşti.

După vizita în România, Jill Biden se va deplasa în Slovacia, unde va avea întâlniri cu familii de refugiaţi, într-o localitate situată în apropierea frontierei cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici