Jipa: Totul s-a făcut pe sub masă. De data aceasta nu vreau să renunţ la postul de judecător la CCR

Senatorul Ruxandra Jipa, care şi-a depus marţi candidatura pentru un post de judecător la Curtea Constituţională şi urmează să fie audiată miercuri de Comisia juridică, a declarat că "totul s-a făcut pe sub masă" şi că a aflat de la televizor că mai are o zi să îşi depună candidatura.

2020 afișări
Imaginea articolului Jipa: Totul s-a făcut pe sub masă. De data aceasta nu vreau să renunţ la postul de judecător la CCR

Jipa: Totul s-a făcut pe sub masă. De data aceasta nu vreau să renunţ la postul de judecător la CCR (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Faptul că ieri am fost plimbată pe drumuri pentru documente arată că totul s-a făcut pe sub masa. Am aflat luni de la televizor ca marţi e ultima zi de înscriere", a declarat miercuri Ruxandra Jipa pentru MEDIAFAX.

Senatorul a mai spus că pentru a-şi depune candidatura nu mai este suficientă declaraţia pe poprie răspundere că nu a colaborat sau că nu colaborează cu serviciile.

"Acum trebuie nu numai declaraţia pe proprie răspundere, am fost la notar să spun că nu am fost nici ofiţer, nici acoperit, nici informator", a arătat Jipa, amintitind că a fost audiată de patru ori pentru acest post.

"Am fost audiată de patru ori din 2004, dar totdeauna sunt alţii care trebuie să fie aşa. Am fost şi judecător, am experienţă, colegii mei mă cunosc. Data trecută am renunţat eu, acum nu vreau să renunţ. Eu ştiu ce CV am, am fost judecător, sunt conferenţiar doctor în drept", a subliniat Ruxandra Jipa, cunoscută pentru poziţiile sale în favoarea aleşilor care au probleme cu legea.

Referitor la contracandidatul său, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, Jipa a spus că "se vede favorit''. ''Voia de două zile să fie singurul candidat, uite că nu e aşa. Vedeţi ce e în PSD la ora asta, unii vor să fieşi aşa şi aşa, şi vicepreşedinte al Senatului, şi ..."

Comisia juridică a Senatului audiază , la ora transmiterii acestei ştiri, candidaţii pentru postul de judecător la CCR - Ioan Chelaru, Ruxandra Jipa şi judecătoarea Mona-Lisa Neagoe, susţinută de PNL.

Chelaru a declarat marţi că ar putea spune "da" în cazul în care va fi propus de Senat şi de grupul PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituţională, dar a refuzat să dea mai multe detalii referitoare la discuţiile pe acestă temă.

Chelaru a adăugat că toate candidaturile vor fi analizate de Comisia juridică, urmând ca aceasta să facă un raport care ar putea fi gata luni, saptămâna viitoare, în condiţiile în care termenul dat de CCR pentru propuneri este de 1 iunie.

Curtea Constituţională a trimis o scrisoare Senatului în a doua jumătate a lunii aprilie prin care solicită declanşarea procedurii de numire a unui nou judecător, având în vedere că mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urmează să expire.

De asemenea, mandatul preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, şi a judecătorului Tudorel Toader urmează să expire, în locul lor urmând să fie numiţi judecători de către Preşedinţie şi Camera Deputaţilor.

Florentina Jipa l-a dat pe Şova cu mir pe încheieturile mâinilor, pe frunte şi pe cap chiar înainte de primul vot privind arestarea sa preventivă. Întrebat despre gestul colegei sale de partid, Florentina Jipa, Şova a spus că a fost un gest prietenesc, foarte frumos. ''Sper să fie de bună vestire'', a mai adăugat el (primul vot în cazul solicitărilor DNA a coincis cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici