Joe Biden şi Janet Yellen cer Congresului să aprobe rapid noul program de asistenţă financiară

  • Joseph Biden cere Congresului SUA să aprobe rapid noul program de asistenţă financiară
  • Preşedintele SUA: "Trebuie să acţionăm acum"
  • Janet Yellen, secretarul Trezoreriei, pledează, la rândul său, pentru aprobarea rapidă a planului financiar de 1.900 de miliarde de dolari
1526 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Janet Yellen cer Congresului să aprobe rapid noul program de asistenţă financiară

Sursa foto: profimedia

Noul preşedinte american, Joseph Biden, şi secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, au cerut vineri Congresului să acţioneze rapid pentru aprobarea noului program de asistenţă financiară, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, destinat atenuării efectelor crizei pandemiei.

"Opţiunea nu poate fi mai clară. Am învăţat din crizele din trecut că riscul nu se referă la a face prea multe. Riscul este să nu facem suficient. Trebuie să acţionăm acum", a declarat Joseph Biden, potrivit publicaţiei The Hill, în cursul unei reuniuni cu principalii consilieri economici.

Joe Biden a atras atenţia că lipsa măsurilor suficiente riscă să conducă la pierderea locurilor de muncă pe termen lung şi la întârzierea relansării economice după criza pandemiei. "Există un consens unanim în rândul economiştilor - de stânga, de dreapta sau de centru - că acesta este un moment unic în această criză, iar costurile lipsei de acţiuni sunt mari şi cresc zilnic", a afirmat preşedintele Statelor Unite.

La rândul său, Janet Yellen, secretarul Trezoreriei, prezentă la reuniune, a avertizat că datele actuale arată că 874.000 de persoane au depus cereri de şomaj, în contextul amplificării pandemiei şi întârzierii relansării economiei.

"Preşedintele are absolută dreptate. Preţul de a nu face nimic este mult mai mare decât cel de a face ceva, de a face ceva major. Trebuie să acţionăm acum, iar beneficiile acţiunilor imediate şi majore vor depăşi cu mult costurile financiare pe termen lung", a argumentat Janet Yellen.

Apelurile intervin în contextul în care unii lideri republicani din Congres par să nu susţină aprobarea rapidă a noului plan de asistenţă socială şi economică, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari. Administraţia Donald Trump a aplicat deja un plan de asistenţă socială şi economică în valoare de 900 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici