Jurnaliştii care investighează efectele coronavirusului în Cecenia, ameninţaţi de liderul apropiat lui Putin: "Dacă vreţi să devenim criminali, spuneţi aşa"

  • Ramzan Kadyrov este o figură extrem de controversată
  • El a fost acuzat de-a lungul anilor de activiştii care militează pentru drepturile omului de crime impotriva umanităţii şi tortură a persoanelor din comunitatea LGBT
  • Acum, Kadyrov le-ar fi spus unor jurnalişti de investigaţie: "Dacă vreţi să devenim criminali, spuneţi aşa"
2071 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii care investighează efectele coronavirusului în Cecenia, ameninţaţi de liderul apropiat lui Putin: "Dacă vreţi să devenim criminali, spuneţi aşa"

Jurnaliştii care investighează efectele coronavirusului în Cecenia, ameninţaţi de liderul apropiat lui Putin: "Dacă vreţi să devenim criminali, spuneţi aşa"

Liderul cecen Ramzan Kadyrov, guvernatorul regiunii Cecenia, personaj extrem de controversat, dar apropiat al lui Vladimir Putin, a ameninţat jurnaliştii care investigau răspândirea coronavirusului în zona controlată de el, scrie Moscow Times, citând cotidianul independent Novaya Gazeta.
 
Potrivit sursei citate, jurnalista Yelena Milashina a notat într-un articol că cetăţenilor ceceni aflaţi în carantină le edte teamă să vorbească despre simptome de teama de a nu fi categorizaţi drept terorişti. Drept răspuns, Kadyrov a acuzat-o pe Milashina că minte.
 
"Sunt sătul! Dacă vreţi să comitem crime sau să devenim criminali, atunci spuneţi asa. (...) Cineva o să ia povara responsabilităţii şi va fi pedepsit de lege. Va petrece timp la închisoare, apoi va ieşi", ar fi spus Karyrov, potrivit Novaya Gazeta.
 
Moscow Times scrie că Yelena Milashina a fost atacată în Cecenia la începutul anului, ea fiind cea care a scris în 2017 despre faptul că membri ai comunitaţii gay ar fi fost persecutaţi în această regiune.
 
Kadyrov a mai spus despre Novaya Gazeta că este "un ziar antirusesc cu jurnalişti corupţi care primesc premii în Vest şi în Statele Unite".
 
"Cât timp va mai continua această hărţuire provocatoare, explozivă şi anti-cecenă purtată de Novaya Gazeta?", a mai spus Kadyrov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici