Kamala Harris consideră "ilegitimă" procedura de confirmare a judecătoarei Amy Barrett

  • Kamala Harris, candidat la postul de vicepreşedinte al SUA, consideră "ilegitimă" procedura de confirmare a judecătoarei Amy Barrett la instanţa supremă
  • "Este vorba de o procedură ilegitimă şi lipsită de raţiune", afirmă Kamala Harris
  • Donald Trump vrea consolidarea majorităţii conservatoare la Curtea Supremă de Justiţie
316 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris consideră "ilegitimă" procedura de confirmare a judecătoarei Amy Barrett

Sursa foto: Mediafaxfoto

Senatoarea Kamala Harris, candidatul Partidului Democrat la funcţia de vicepreşedinte al SUA, a criticat dur, luni după-amiază, lansarea de către Senat a procedurii de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett la instanţa supremă, catalogând drept "ilegitimă" abordarea politicienilor republicani.

"Este vorba de o procedură ilegitimă şi lipsită de raţiune", a declarat Kamala Harris, potrivit site-ului de ştiri Axios.com.

Kamala Harris a argumentat că ar trebui aşteptat rezultatul scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 3 noiembrie. În plus, a criticat organizarea unui eveniment în Senat în contextul restricţiilor antiepidemice.

Senatul SUA a iniţiat luni audierile pentru confirmarea în funcţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump pentru un post în cadrul Curţii Supreme de Justiţie, însă opoziţia democrată critică dur efectuarea procedurii înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar.

Preşedintele Donald Trump a desemnat-o pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă după decesul judectoarei Ruth Bader Ginsburg. Preşedintele SUA aşteaptă confirmarea Senatului înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare în Curtea Supremă de Justiţie.

Opoziţia demcocrată de la Washington consideră că procedura ar trebui să aibă loc după scrutinul prezidenţial şi parlamentar. "Pur şi simplu, nu cred că ar trebui să continuăm procedura acestei nominalizări", a declarat, la rândul său, senatoarea democrată Dianne Feinstein. Feinstein a argumentat că numirea lui Amy Barrett în instanţa supremă riscă să afecteze programul medical din perioada Administraţiei Barack Obama.

La rândul său, senatorul democrat Patrick Leahy a catalogat drept "ruşinoasă" atitudinea Partidului Republican.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici