Kelemen Attila: Şansele ca UDMR să voteze moţiunea de cenzură sunt "puţine"

Deputatul UDMR de Mureş Kelemen Attila le-a spus vineri liderilor sindicali care au venit să îi transmită apelul protestatarilor că principalii lideri ai Uniunii se vor întâlni luni pentru a decide cum să voteze la moţiunea de cenzură, spunând că şansele ca formaţiunea să o voteze sunt "puţine".

30 afișări
Imaginea articolului Kelemen Attila: Şansele ca UDMR să voteze moţiunea de cenzură sunt "puţine"

Kelemen Attila: Şansele ca UDMR să voteze moţiunea de cenzură sunt "puţine" (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Peste o sută de sindicalişti care au pichetat sediul UDMR din Târgu Mureş au străbătut centrul municipiului pentru a ajunge la cabinetele parlamentare din Palatul Administrativ, strigând "Ieşiţi afară trădători de ţară", "Hoţii", "Mincinoşii", "Laşii", "Jos cu hoţii din Guvern", "Veniţi cu noi pentru că vă afectează şi pe voi", "Jos Băsescu", "Ăla mic şi ăla chior şi-au bătut joc de popor", "Boc, Boc, Boc la uşa ta ţi-am adus demisia".

Ajunşi în faţa Palatului Adminsitrativ, o delegaţie a sindicaliştilor a intrat la deputatul UDMR de Mureş Kelemen Attila, căruia i-au înmânat apelul să voteze moţiunea de cenzură.

Preşedintele Sindicatului Pensionarilor Mureş, Ioan Hasasiu, i-a spus deputatului că tăierea pensiilor este neconstituţională, acesta fiind un drept privat.

Kelemen i-a dat dreptate, dar a pecizat că în această chestiune urmează să decidă Curtea Constituţională.

Kelemen Attila le-a spus sindicaliştilor că luni, la ora 11.00, principalii lideri ai UDMR vor decide cum să voteze în cazul moţiunii de cenzură şi că el va prezenta nemulţumirile asupra cărora a fost sesizat de cetăţeni, dar că el este un politician disciplinat şi va face cum va decide formaţiunea.

Ulterior, acesta a declarat presei că şansele ca UDMR să voteze moţiunea de cenzură sunt "puţine".

Delegaţia a intrat şi în cabinetul senatorului Frunda Gyorgy, iar şeful de cabinet al acestuia i-a transmis că senatorul este ieşit, dar îi poate primi pe reprezentanţii sindicaliştilor după ora 11.00, iar în aceste condiţii protestatarii au hotărât să se îndrepte spre sediul PDL.

La sediul PDL Mureş, delegaţia protestatarilor a fost întâmpinată de vicepreşedintele filialei judeţene Vasile Filimon.

Potrivit preşedintelui CNSLR Frăţia Mureş, Călin Orlando Cociş, Filimon le-a reproşat sindicaliştilor "jaful" din ultimii 20 de ani.

Cociş a spus că i se pare incalificabilă o astfel de poziţie, de a acuza sindicaliştii, şi că celor care au furat în ultimii 20 de ani ar trebui să le fie ruşine.

Protestatarii continuă să picheteze sediul PDL din Târgu Mureş, acţiunea urmând să se încheie la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici