Kelemen: Când jumătate din PNL se autoizolează, rămânem cu Guvernul interimar

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că în situaţia în care jumătate din PNL se autoizolează pentru două săptămâni, nu se va putea pune un guvern în zilele următoare, astfel că rămânem cu cel interimar.

1023 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Când jumătate din PNL se autoizolează, rămânem cu Guvernul interimar

Sursa: Profimedia Images

Kelemen Hunor a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că la consultările telefonice cu preşedintele Klaus Iohannis UDMR îi va transmite că doreşte cât mai rapid un guvern votat în Parlament.

„În momentul în care jumătate din PNL se autoizolează pentru două săptămâni, plus alţii cu care au intrat în contact, nu cred că se va putea pune un guvern în zilele următoare, astfel că rămânem cu guvernul interimar şi mergem mai departe când lucrurile se vor linişti. Nu văd cum vom putea pune un prim-ministru care se autoizolează şi miniştri care nu vin în Parlament şi parlamentari care nu sunt în Bucureşti. Este o situaţie delicată în acest moment. La consultările prin telefon cu preşedintele Iohannis îi spunem că vrem un guvern cât mai rapid, un guvern votat în Parlament cu toată legitimitatea", a spus Kelemen.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să ţină consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru prin teleconferinţă. Decizia a venit după ce membrii PNL urmează să intre în izolare.

Ludovic Orban a anunţat că nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, care urmau să aibă loc vineri, după ce a decis să se autoizoleze, ca urmare a confirmării unui senator liberal ca fiind bolnav cu COVID 19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici