Kelemen Hunor este noul preşedinte al UDMR

Kelemen Hunor a fost ales preşedinte al UDMR cu 371 de voturi exprimate de delegaţii la Congres, ceilalţi doi candidaţi la şefia Uniunii, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely, obţinând 118, respectiv 47 de voturi.

87 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor este noul preşedinte al UDMR

Kelemen Hunor este noul preşedinte al UDMR (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului oficial făcut în cadrul Congresului, 538 de delegaţi şi-au exprimat votul, 536 de voturi fiind valabile, iar două anulate.

Dintre voturile valabil exprimate, 371 au fost pentru Kelemen Hunor, Eckstein Kovacs Peter a obţinut 118 voturi, iar Olosz Gergely 47 de voturi.

După anunţarea rezultatelor, Kelemen Hunor a fost aplaudat de participanţii la Congres şi felicitat de fostul preşedinte Marko Bela.

Pentru alegerea din primul tur a preşedintelui UDMR era nevoie, potrivit Statutului, ca unul dintre candidaţi să întrunească majoritatea absolută a voturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici