Kelemen Hunor: Ne urmăm agenda, anticipatele sunt o necesitate

UDMR îşi va urmări agenda, nu va face alianţe electorale şi consideră că alegerile anticipate sunt o necesitate, a declarat, duminică, la Deva, într-o conferinţă de presă, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.

658 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Ne urmăm agenda, anticipatele sunt o necesitate

Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Este o perioadă în care va fi important să explicăm ce am făcut şi să ne asumăm eventualele greşeli comise în perioada guvernării", a explicat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai vorbit despre faptul că o problemă fundamentală a politicii româneşti o reprezintă migraţia politică, fenomen îngrijorător care a fost accentuat de sistemul electoral introdus în 2008 (votul uninominal - n.n.) şi cu care Uniunea nu a fost de acord, se precizează în comunicat.

Kelemen a mai declarat că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă.

"Pentru România este de dorit să avem cât mai repede alegeri parlamentare. Se va putea ajunge la anticipate doar dacă va exista consens politic. (...) Constituţia nu permite dizolvarea Parlamentului foarte uşor, dar pot fi organizate alegeri anticipate dacă va exista consens în clasa politică. (...) UDMR cu 7% în Parlament nu poate declanşa alegeri anticipate, dar va susţine o decizie care să ducă la organizarea lor. Acestea ar putea fi organizate în septembrie. Diferenţa între septembrie şi decembrie nu pare a fi mare, însă, alegerile sunt foarte importante în perspectiva menţinerii echilibrului financiar şi bugetar al ţării. Fiecare zi este foarte importantă", a subliniat Kelemen.

Liderul Uniunii a adăugat că guvernele Boc şi Ungureanu au pregătit majorarea salariilor cu 16% în acest an.

"Există o rezervă de 5 miliarde de euro la Ministerul de Finanţe, am discutat despre majorarea salariilor cu FMI. Nu lăsăm visteria goală pentru majorarea salariilor începând cu luna iunie", a mai spus preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici