Kelemen Hunor: Semnalul protestatarilor este clar, asta nu înseamnă că singura soluţie este demisia

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, despre solicitările de demisie a Guvernului, că în 2012 se va cere şi demisia lui Victor Ponta, aşa cum au fost cerute, în trecut, demisiile lui Adrian Năstase sau Călin Popescu Tăriceanu, el menţionând că demisia nu este singura soluţie.

291 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Semnalul protestatarilor este clar, asta nu înseamnă că singura soluţie este demisia

Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a arătat că în fiecare ciclu electoral au fost "unii, sute, mii, zeci de mii" care au cerut demisia Guvernului.

"Au cerut de foarte multe ori, au cerut şi demisia lui Năstase şi demisia lui Tăriceanu, în 2008, 2009, 2010. În 2012, vor fi unii care vor cere şi demisia lui Ponta. Este absolut firesc într-o ţară democratică, dar asta nu înseamnă că nu ţii cont de părerea cetăţeanului", a spus Kelemen Hunor.

El a arătat că semnalul de alarmă dat de proteste "este clar", dar nu înseamnă că singura soluţie este, imediat, demisia. "Nu înseamnă că singura soluţie este imediat arunci demisia şi pleci. Fiindcă, după aceea ce faci? Într-o astfel de perioadă, eu vă spun sincer, dacă noi acum am merge pe alegeri anticipate, în 90 de zile până am declanşa alegeri anticipate, cineva trebuie să conducă ţara şi până când vom organiza alegeri anticipate vom pierde tot ce am obţinut doi ani de zile, instabilitate politică, instabilitate economică, inflaţie şi aşa mai departe", a explicat liderul UDMR.

El a arătat că un eventual guvern tehnocrat "trebuie votat de cineva, trebuie susţinut de cineva".

"Toată lumea doreşte introducerea dezbaterii politice în Parlament, dar nu poţi să opreşti protestul! Dacă protestul este paşnic, legitim, nu poţi să-i spui omului «N-ai voie să ieşi din casă». Nu poate să facă nici domnul Ponta, nici domnul Antonescu, nici eu, nici premierul Boc, nici altcineva", a adăugat liderul UDMR.

Întrebat despre ce ar trebui să se întâmple pentru ca Guvernul Boc să-şi dea demisia, Kelemen Hunor a spus că un guvern funcţionează cât timp are susţinere parlamentară între două alegeri, arătând că aşa s-a întâmplat şi cu Guvernul Tăriceanu.

"Până când un guvern are susţinere parlamentară între două alegeri, guvernul funcţionează, aşa cum a funcţionat şi Guvernul Tăriceanu, care a avut susţinere parlamentară, dar cunoaşteţi foarte bine care era părerea în societate. Au funcţionat şi alte guverne. Până când are susţinere parlamentară funcţionează ăi asta nu înseamnă că nu vor fi proteste, nu înseamnă că cei care protestează nu au dreptate într-un fel sau altul şi nu înseamnă că, imediat, când cineva protestează, orice guvern indiferent că e vorba de Guvernul Boc sau de alt guvern depune demisia", a explicat liderul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici