Kelemen Hunor: Sper ca Guvernul să vină cu un proiect în Parlament privind desfiinţarea SIIJ

Kelemen Hunor şi-a exprimat speranţa ca Guvernul să vină în Parlament cu un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ). Liderul UDMR a precizat că nu mai doreşte să existe ordonanţe de urgenţă în acest domeniu.

291 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Sper ca Guvernul să vină cu un proiect în Parlament privind desfiinţarea SIIJ

Kelemen Hunor: Sper ca Guvernul să vină cu un proiect în Parlament privind desfiinţarea SIIJ

„Sper că va veni Guvernul cu un proiect de lege şi atunci o dezbatere parlamentară va clarifica ce se va întâmpla cu această secţie. În primul rând, dacă eu ar trebui să iau o decizie, atunci aş fi umblat la atribuţiile Secţiei Speciale, nu la desfiinţare. Poate că sunt atribuţii mult prea generoase şi nu pot să neg necesitatea unei secţii care, separat de toate celelalte Parchete, dar în coordonarea şi în structura Parchetului General, anchetează magistraţii, dacă este cazul”, a afirmat Kelemen Hunor, luni, la RFI.

El a adăugat că întotdeauna s-a opus ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei.

„Am organizat şi am votat un referendum, în care noi spuneam că în zona de justiţie nu se va interveni prin OUG. Dacă într-adevăr, ne-am gândit foarte bine şi serios la acele întrebări şi am votat cu DA şi eu personal am votat cu DA, permanent am fost împotriva ordonanţelor de urgenţă în zona de justiţie, atunci nu pot să-mi schimb punctul de vedere spre sfârşitul anului, după o şedinţă de Guvern organizată noaptea. Deci eu rămân la ideea de proiect de lege, dezbătut în Parlament, în instituţia care legiferează în România”, a conchis Kelemen Hunor.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluţia desfiinţării SIIJ, este una corectă. Măsură se află şi în programul de guvernare, a punctat liderul de la Palatul Victoria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici