Kelemen: România are nevoie de un buget de creştere economică, nu de un buget care introduce taxe

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Aiud, că România are nevoie pentru anul viitor de un buget de creştere economică, de susţinere a zonei private, a agricultorilor, şi nu de un buget care introduce taxe şi impozite noi.

293 afișări
Imaginea articolului Kelemen: România are nevoie de un buget de creştere economică, nu de un buget care introduce taxe

Kelemen Hunor (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti ce poziţie va avea UDMR în privinţa bugetului pe 2014, Kelemen Hunor a răspuns că nu cunoaşte în amănunt proiectul de buget, iar UDMR îşi propune să-l analizeze, iar dacă va fi cazul să depună amendamente.

"Nu cunoaştem proiectul în amănunte, de obicei nu susţinem proiecte pe care nu le cunoaştem. Noi am cerut, am avut o discuţie acum o lună cu premierul şi cu vicepremierul Chiţoiu, am cerut un buget care susţine investitorii, zona privată, întreprinderile mici şi mijlocii, agricultura autohtonă, fiindcă de acolo va veni creşterea economică şi nu din altă parte", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că România are nevoie pentru anul viitor de un buget de creştere economică, de susţinere a zonei private, a agricultorilor, şi nu de un buget care introduce taxe şi impozite noi.

"Sigur că vom analiza acest buget. Dacă va fi cazul, vom depune amendamente şi vom lua o decizie privind bugetul pe 2014, după ce vom avea raportul comisiilor de specialitate. Nu vreau să anticipez eu dacă vom susţine sau nu vom susţine, dar România are nevoie de un buget de creştere economică, de susţinere a zonei private, de susţinere a agricultorilor şi nu de un buget care introduce taxe şi impozite noi, peste taxele care oricum nu au fost plătite în acest an", a afirmat Kelemen Hunor.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de buget pe anul viitor, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului.

Proiectul de buget pentru anul viitor este programat să fie votat în Parlament la începutul lunii decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici