Kelemen: Sunt mai multe persoane recomandabile, pregătite pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că "sunt mai multe persoane recomandabile", care sunt pregătite pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, iar Cseke Attila va avea sprijinul Uniunii indiferent unde va activa.

374 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Sunt mai multe persoane recomandabile, pregătite pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Kelemen: Sunt mai multe persoane recomandabile, pregătite pentru funcţia de ministru al Sănătăţii (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a spus că UDMR are mai multe persoane în vizor care să poată prelua postul de ministru al Sănătăţii.

"Sunt mai multe persoane recomandabile, care sunt pregătite pentru această funcţie, şi la momentul potrivit vom spune cine îl va înlocui pe Cseke Attila. În termenul legal, vom găsi un înlocuitor. Cseke Attila va avea în continuare sprijinul nostru total, indiferent unde va activa, pe lângă funcţia de senator de Bihor", a afirmat Kelemen.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

"Domnul Cseke a făcut o treabă extraordinară la Ministerul Sănătăţii, de la bun început a fost pilonul principal în sistemul de sănătate pentru a-l reforma. În ultimul an şi şapte luni, de când a condus Ministerul Sănătăţii, a dat dovadă de seriozitate şi consecvenţă şi a făcut reforme care nu au fost făcute în ultimii 11 ani. Regret demisia domnului Cseke, îl înţeleg şi îi mulţumesc pentru eforturile făcute pentru a reforma sistemul de sănătate. UDMR va găsi un înlocuitor în termen de 15 zile, iar în acest interval domnul Cseke va conduce Ministerul Sănătăţii", declara Kelemen Hunor.

Totodată, acesta spunea că nu se poate să existe "de fapt două ministere", adică CNAS şi Ministerul Sănătăţii, adăugând că fără ca CNAS să fie subordonată Ministerului Sănătăţii şi ministrului nu pot fi rezolvate problemele din sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici