Kelemen: UDMR este gazdă la cina cu liderii PPE, am adus pălincă foarte bună din Sălaj

Preşedinetele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că a adus personal din Transilvania, din Sălaj, o pălincă foarte bună pentru cina cu liderii PPE, precizând că UDMR este gazdă la evenimentul organizat într-un restaurant din centrul Capitalei.

513 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR este gazdă la cina cu liderii PPE, am adus pălincă foarte bună din Sălaj

Kelemen: UDMR este gazdă la cina cu liderii PPE, am adus pălincă foarte bună din Sălaj (Imagine: Cristina Nichitus - MEdiafaxFoto)

Kelemen, care a ieşit pentru scurt timp din restaurant, a mai spus că înăuntru este o atmosferă plăcută, cum se întâmplă la o astfel de ocazie, că lumea se simte bine şi că oaspeţii au o părere foarte bună atât despre local, cât şi despre România.

Întrebat despre programul artistic al serii, liderul UDMR a răspuns: "Nimic special, sunt câteva dansuri".

Liderii PDL şi UDMR, Vasile Blaga, respectiv Kelemen Hunor, au declarat, marţi seară, că politicienii PPE nu au fost deranjaţi de protestatarii adunaţi în faţa restaurantului unde cinau şi că este dreptul oamenilor să manifesteze, într-o ţară democratică.

"Poate că au văzut (protestele - n.r.), ştiu că preşedintele Martens a văzut, dar nimeni nu era deranjat, aşa e într-o ţară liberă şi democratică", a răspuns preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, întrebărilor jurnaliştilor.

"E normal, se întâmplă şi la case mai mari", a mai opinat el.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus jurnaliştilor că protestul nu i-a deranjat pe politicienii români şi străini care cinează împreună şi că este dreptul oamenilor să manifesteze, într-o ţară democratică.

Întrebat despre cum va fi seara petrecută la masă alături de liderii PPE, Blaga a răspuns: "Reuşită, ca şi Congresul (PPE - n.r.). Va fi un Congres de referinţă".

Câteva zeci de persoane au protestat, marţi seară, în faţa unui restaurant din centrul Capitalei unde iau cina liderii Partidului Popular European (PPE) veniţi la Bucureşti pentru congresul formaţiunii.

Participanţii la protest au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje ca "Nu vrem guvernator, vrem preşedinte ales de popor" sau "Barosso, grande mafiosso".

Pe o altă pancartă au fost afişate o fotografie a lui Adolf Hitler, alături de una a cancelarului german Angela Merkel în care acesteia i-a fost desenată o mustaţă similară celei a liderului nazist, şi mesajul "Republica Europeană Hitlerkel".

Un alt mesaj afişat pe o pancartă a fost "Partidul Popular European, partid fascist"

Manifestanţii au scandat "Jos Băsescu!" şi "Merkel, România nu-i a ta!", iar la apariţia unui dispozitiv de jandarmi au început să strige "Jandarmeria, apără hoţia!".

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfăşura, miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici