Kelemen: UDMR susţine descentralizarea pentru a duce deciziile mai aproape de comunităţile locale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Aiud, că descentralizarea nu este un proiect perfect, însă poate şi va fi susţinut de Uniune deoarece deciziile trebuie duse mai aproape de comunităţile locale.

125 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR susţine descentralizarea pentru a duce deciziile mai aproape de comunităţile locale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a spus, în cadrul manifestărilor organizate la Aiud pentru a marca Ziua Diasporei Maghiare, că proiectul de descentralizare nu este perfect.

"Noi, în iniţiativa noastră legislativă, am fi dorit mai mult, am propus mai mult, dar trebuie să recunosc că este un proiect de descentralizare foarte amplu, poate cel mai amplu din ultimii ani. De aceea eu cred că este un proiect care poate fi susţinut şi va fi susţinut de UDMR, mai ales că noi în 23 de ani am spus de fiecare dată că este nevoie de descentralizare, de aplicarea principiului subsidiarităţii. Trebuie să ducem deciziile mai aproape de comunităţile locale. Responsabilitatea trebuie transferată la nivel local", a afirmat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că Uniunea va avea propuneri şi amendamente la proiectul Guvernului şi speră că unele dintre acestea vor fi acceptate.

"Nu pot să spun 20 de ani un lucru şi după aceea să spun un alt lucru doar pentru că sunt în opoziţie. Vom mai avea nişte propuneri, amendamente la proiectul Guvernului, sperăm că unele dintre aceste amendamente vor fi acceptate, dar e bine că se face această descentralizare, e bine că am pornit pe acest drum, am repornit pe acest drum", a conchis Klemen Hunor.

În cadrul Zilei Diasporei Maghiare de la Aiud au avut loc manifestări culturale şi dezbateri despre problemele maghiarilor, la eveniment fiind prezenţi atât lideri ai UDMR, dar şi oficiali din Ungaria. Manifestările de la Aiud se încheie, vineri seară, cu o piesă de teatru despre principele Bethlen Gabor.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, că grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00 , iar şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi, a anunţat Miron Mitrea, vicepreşedinte al Camerei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici