Klaus Iohannis a discutat cu ambasadorii statelor membre UE despre Brexit şi summit-ul NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, la un dejun de lucru găzduit de Ambasada Olandei, despre referendumul din Marea Britanie şi summit-ul NATO de la Varşovia.

443 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a discutat cu ambasadorii statelor membre UE despre Brexit şi summit-ul NATO

Klaus Iohannis a discutat cu ambasadorii statelor membre UE despre Brexit şi summit-ul NATO (Imagine Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

"Legat de referendumul aflat în desfăşurare în Marea Britanie privind apartenenţa la Uniunea Europeană, preşedintele Iohannis a exprimat speranţa că cetăţenii britanici vor decide menţinerea Regatului Unit în familia europeană. Un asemenea rezultat este, în opinia României, cea mai bună opţiune atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei", potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, au fost discutate obiectivele României la summit-ul NATO de la Varşovia şi subiectele de pe agenda Consiliului European din 28-29 iunie.

"Un alt subiect abordat a fost legat de Summitul NATO care va avea loc la Varşovia în luna iulie. Preşedintele Iohannis a prezentat aşteptările României de la această reuniune, insistând asupra nevoii de consolidare echilibrată şi proporţională a întregului flanc estic al Alianţei. Preşedintele României a pledat şi în favoarea întăririi cooperării UE-NATO, esenţială pentru abordarea eficientă a actualelor provocări la adresa securităţii", potrivit sursei citate.

Totodată, preşedintele a vorbit cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti despre aderarea României la spaţiul Schengen, parcursul european al Republicii Moldova, criza migraţiei şi buna organizare a alegerilor locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici