Klaus Iohannis: Asistenţa României pentru Moldova, acordată instituţional, nu pentru anumiţi politicieni

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la New York, cu premierul moldovean Pavel Filip, cu care a vorbit despre continuarea reformelor necesare pentru parcursul european al Moldovei, Iohannis afirmând că sprijinul României este acordat ”instituţional, nu pentru anumiţi politicieni”.

320 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Asistenţa României pentru Moldova, acordată instituţional, nu pentru anumiţi politicieni

Klaus Iohannis: Asistenţa României pentru Moldova, acordată instituţional, nu pentru anumiţi politicieni

Întrevederea a avut loc în marja participării celor doi oficiali la lucrările de deschidere a celei 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

”Preşedintele României a evidenţiat sprijinul ţării noastre pentru parcursul european al Republicii Moldova, subliniind importanţa continuării procesului de reforme, pe baza angajamentului sincer şi concret al Guvernului Republicii Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că această asistenţă a României este acordată instituţional, nu pentru anumiţi politicieni”, precizează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, Iohannis a încurajat accelerarea ritmului de reformă în domenii apte să aducă îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova şi ”o mai bună comunicare a rezultatelor în acest sens”.

Preşedintele Iohannis a vorbit şi despre valorificarea de către Moldova a oportunităţilor oferite de colaborarea cu NATO.

”Premierul Filip a mulţumit în mod deosebit preşedintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul acordat de statul român pentru procesul de reforme din Republica Moldova şi pentru asistenţa pentru interconectarea fizică, prin România, la spaţiul european şi ‎a exprimat angajamentul ferm al Guvernului de la Chişinău pentru continuarea procesului de reforme în spirit european”, precizează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici