Klaus Iohannis, în faţa tinerilor liberali: Sunt foarte multe lucruri de făcut şi îndreptat după guvernările eşuate ale PSD/ Orban: E bulibăşeală în politica românească, oamenii nu mai înţeleg nimic| FOTO, VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat sâmbătă, în faţa tinerilor liberali, la Şcoala de Vară Generaţia Altfel, de la Venus, guvernarea PSD spunând că sunt foarte multe lucruri de făcut şi îndreptat după guvernările eşuate ale PSD şi a condamnat discursul radical.

460 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, în faţa tinerilor liberali: Sunt foarte multe lucruri de făcut şi îndreptat după guvernările eşuate ale PSD/ Orban: E bulibăşeală în politica românească, oamenii nu mai înţeleg nimic| FOTO, VIDEO

Klaus Iohannis, în faţa tinerilor liberali: Sunt foarte multe lucruri de făcut şi îndreptat după guvernările eşuate ale PSD/ Orban: E bulibăşeală în politica românească, oamenii nu mai înţeleg nimic| FOTO, VIDEO

"Avem peste puţine luni alegeri prezidenţiale, vom avea alegeri locale, parlamentare. Eu vă invit ca împreună cu mine să câştigăm toate aceste alegeri. După dezastrul pesedist, care a răpit României şansa la guvernare, cetăţenii vor o guvernare eficientă care să aducă prosperitate, bunăstare şi cu ajutorul vostru o vor avea. Voi sunteţi generaţia care poate readuce speranţa", a declarat Klaus Iohannis.

"Auzim adesea vorbindu-se despre lipsa de potenţial sau capital uman în pepinierele partidelor politice. De aceea sunt reprezentanţi care refuză să facă pasul înapoi pentru a permite tinerilor să vină în faţă cu idei noi, care revigorează spaţiul politic. Aceasta e o abordare păguboasă care trebuie combătută ferm, pentru că România va fi condamnată la stagnare, dacă nu va ţine cont de tinerele generaţii (...) Nu îi luaţi modele pe cei care folosesc pentru a promova un discurs al urii, populist sau al intoleranţei. Acela este cel mai facil discurs. E cel mai facil să fii de partea distrugerii fibrei sociale. Cel mai greu e să fii de partea oamenilor şi să construieşti ceva solid, ceva durabil. Asta aştept de la voi – să deveniţi politicieni care cu răbdare, un discurs puternic să construiţi o Românie normală, care dăinuie, care e o patrie bună şi fidelă pentru toţi românii", a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis a atacat din nou guvernarea PSD.

"Sunt foarte multe lucruri de făcut şi îndreptat după guvernările eşuate ale PSD. Creşterea economică, susţinerea mediul privat sunt pilonii fundamentali pentru a face România normală. Sloganul meu – România normală. Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi în sfârşit într-o ţară în care normalitatea este regula, nu excepţia, în care cetăţeanul e în centrul funcţionării statului şi nu invers şi în care cetăţeanul duce o viaţă sigură şi prosperă".

Iohannis către tinerii din PNL: Cel mai greu e să fii de partea oamenilor

Preşedintele Klaus Iohannis i-a sfătuit, sâmbătă, pe tinerii liberali prezenţi la Şcoala de Vară „Generaţia Altfel” de la Venus să fie oneşti şi serioşi şi să devină politicieni responsabili.

„Fiţi mereu preocupaţi să cunoaşteţi ce se întâmplă în România, în afară, în politica globală. Trebuie să aveţi capacitatea de a vă adapta şi a lua cele mai bune decizii când veţi fi la putere. Fiţi oneşti, corecţi şi serioşi. Învăţaţi să fiţi politicieni responsabili şi competenţi, cu o conduită publică echilibrată şi credibilă”, le-a spus Iohannis tinerilor de la Şcoala de Vară „Generaţia Altfel”.

Preşedintele i-a mai sfătuit pe tineri să nu îi ia ca modele pe cei care, pentru a promova, folosesc un discurs al urii, populist sau al intoleranţei: „Acela este cel mai facil discurs. E cel mai facil să fii de partea distrugerii fibrei sociale. Cel mai greu e să fii de partea oamenilor şi să construieşti ceva solid, ceva durabil. Asta aştept de la voi – să deveniţi politicieni care, cu răbdare, cu discurs puternic, să construiţi o Românie normală, care dăinuie, care e o patrie bună şi fidelă pentru toţi românii”.

Iohannis le-a mai transmis tinerilor că cine îşi propune în viaţă ţeluri mici, va obţine obiective mărunte, iar cine îşi propune obiective mari, va avea rezultate mari.

„Mă bazez pe voi ca să construim împreună ceea ce îşi doresc toţi românii – România puternică, România sigură, România normală de mâine”, a conchis Iohannis.

Răspunsul lui Klaus Iohannis la întrebarea dacă Ludovic Orban este o variantă de premier


Întrebat dacă PNL ar fi pregătit să intre la guvernare, Iohannis a spus că PNL a fost tot timpul pregătit şi tot timpul va fi pregătit să intre la guvernare.

„Dacă aţi observat, am spus şi în alocuţiune, PNL este cel mai important partid din România, deocamdată în opoziţie”, a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă Ludovic Orban este o variantă de premier, Iohannis a răspuns: „Oricând Ludovic, oricând”.

Ludovic Orban: E bulibăşeală şi babilonie în politica românească, oamenii nu mai înţeleg nimic

Liderul PNL Ludovic Orban spune că „e o bulibăşeală şi o babilonie în politica românească în ultima vreme, iar oamenii nu mai înţeleg aproape nimic”.

„Uitându-mă la voi pot să vă spun cu mâna pe inimă că viitorul arată bine. Arată bine pentru PNL, iar atunci când viitorul arată bine pentru PNL, viitorul României arată bine, pentru că aşa cum s-a demonstrat în istoria modernă, atunci când PNL câştigă, România câştigă. Suntem astăzi aici, la această frumoasă Şcoală de vară, pentru a pregăti cea mai importantă campanie pe care o avem de dus din cele patru campanii. Campania pentru alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, o campanie în care veţi fi în prima linie a bătăliei şi în care vom sărbători împreună victoria pe care o vom reputa”, a spus sâmbătă, la Şcoala de Vară “Generaţia Altfel”, organizată de Tineretul Naţional Liberal (TNL) în staţiunea Venus, Orban.

Potrivit acestuia, „e o bulibăşeală şi o babilonie în politica românească în ultima vreme de oamenii nu mai înţeleg aproape nimic. O mişcare browniană în care toţi ce ceartă între ei”.

Orban a spus că există, însă, „un punct de reazăm, un centru de greutate care oferă siguranţă pentru fiecare cetăţean şi care oferă garanţia pentru fiecare român că lucrurile se vor duce în direcţia bună”, respectiv Klaus Iohannis şi PNL.

„Purtăm pe umerii noştri răspunderea de a câştiga această bătălie, nu pentru noi, nu pentru interesul nostru, ci pentru a garanta fiecărui român că lucrurile vor fi normale, iar pentru noi România normală înseamnă democraţie, prosperitate, respectarea drepturilor şi libertăţilor, parcursul european al României”, a adăugat liderul liberal.

Acesta s-a declarat convins că PNL va depăşi 2 miiloane de semnături pentru susţinerea lui Iohannis, „în timp ce alţii se laudă că au strâns 200.000 semnături”: „Eu vă spun că am strâns 200.000 semnături numai în Bucureşti”.

Iohannis, despre remaniere: Premierul nu a insistat deloc. M-a sunat cu câteva ore înainte

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă Viorica Dăncilă a mai încercat să discute cu el despre remaniere, că premierul nu a insistat deloc pe această temă şi că l-a sunat cu câteva ore înainte să trimită propunerile de miniştri.

„Nu a insistat deloc. M-a sunat cu o zi înainte, mă rog, cu câteva ore înainte de a-mi trimite acea solicitare ciudată de remaniere, aşa după cum v-am spus atunci”, a afirmat Klaus Iohannis, sâmbătă, la Venus, întrebat dacă premierul a încercat să îl mai contacteze după respingerea remanierii.

Chestionat despre criticile Vioricăi Dăncilă şi întrebat cum vede aşteptările ca premierul să meargă în Parlament, pentru votul e încredere, şeful statului răspuns: „Păi vă spun cum o văd. Eu am venit în faţa naţiunii cu argumente constituţionale foarte solide şi doamna premier a venit în faţa naţiunii cu afirmaţii ciudate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, şeful Executivului a declarat că trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Iohannis, despre pactul lui Dăncilă: Sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, spune preşedintele.

Întrebat de jurnalişti, sâmbătă, la Venus, ce părere are despre pactul propus de premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că şi alţii au încercat să vină cu astfel de documente: „Le citim şi trecem mai departe”.

„Vedeţi acum suntem practic în campanie electorală, chit că formal suntem în campania preelectorală, şi toţi competitorii încearcă să prezinte abordări şi chestiuni atractive pentru electorat. Până aici, nimic rău. Însă, trebuie să înţelegem că ce se face acum cu acest pact, şi au încercat alţii să vină cu tot felul de documente tip pact sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, a spus preşedintele.

Acesta crede, însă, că ideea de pact este bună, dacă vine după o validare şi a dat exemplu de pactele propuse de el în 2014, pentru alocarea a 2% pentru Apărare, şi în 2019, după Referendum.

„Ideea de înţelegere transpartinică, ideea de pact este bună, dacă vine după o validare, şi eu am venit în faţa naţiunii de două ori cu asemenea documente, prima dată imediat după ce am fost ales de peste 6 milioane de români în noiembrie 2014 (...), am venit şi după referendumul din 26 mai cu un astfel de pact pentru parcursul european, validat fiind de 6,5 milioane de români care au votat da pentru referendumul pe care l-am propus”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Taguri:
iohannis,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici