Klaus Iohannis s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, în marja participării la Adunarea Generală a ONU, cu Ban Ki-moon, secretar general al ONU, cei doi discutând despre teme de actualitate de pe agenda internaţională, inclusiv situaţia din Ucraina, dar şi despre poziţia României ca membru activ al ONU.

284 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întâlnirea a marcat un moment aniversar, atât pentru ONU, 70 de ani de la semnarea Cartei ONU, cât şi pentru România, 60 de ani de la aderare. Cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate de pe agenda internaţională şi au subliniat importanţa ONU în arhitectura de securitate globală", se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, Iohannis a reafirmat importanţa pe care România o acordă respectării dreptului internaţional şi instituţiilor sale juridice şi a subliniat angajamentul părţii române de a contribui la demersurile diplomaţiei internaţionale.

De asemenea, cei doi au discutat despre situaţia din Ucraina, reforma ONU şi "consolidarea poziţiei României ca membru activ al ONU".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici