Klaus Iohannis: Trebuie să facem tot să oprim Rusia din războiul ilegal

„Trebuie să încercăm să facem tot ca să oprim Rusia, să se oprească din acest război ilegal”, spune Klaus Iohannis, după un dejun de lucru al membrilor Consiliului European cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

677 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Trebuie să facem tot să oprim Rusia din războiul ilegal

„Tocmai am terminat întâlnirea de lucru cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, care a venit astăzi în Consiliu. A fost o discuţie destul de lungă, foarte bună, de substanţă. Secretarul General ne-a informat despre stadiul în care se află pregătirile pentru Summitul de la Vilnius. Şi toată lumea a avut opinii şi păreri. Eu am insistat în acest format în luarea mea de cuvânt pe câteva chestiuni care cred că sunt importante pentru români şi le-aş reitera. În primul rând, colaborarea între NATO şi Uniunea Europeană este extrem de importantă şi am subliniat că este nevoie de o colaborare onestă, profundă, o colaborare care creează sinergii, nu competiţii”, spune Klaus Iohannis

El afirmă că, urmare a summitului NATO din 2008, Ucraina şi Georgia vor deveni aliaţi NATO „necondiţionat, fără alte puncte şi subpuncte”, însă nu se ştie când şi cum se va întâmpla.

„În acelaşi timp, am reiterat şi cred că este clar pentru toată lumea că noi trebuie să încercăm să facem tot ca să oprim Rusia, să se oprească din acest război ilegal. Pentru a ajuta Ucraina este în acelaşi timp nevoie să îi ajutăm în parcursul lor european. Şi aici, în luarea mea de cuvânt, am fost foarte ferm. Este extrem de important să ajutăm Ucraina, dar, în acelaşi timp, este extrem de important să ajutăm pe cei care suferă de pe urma acestui război şi au nevoie de o şansă, în special, şi m-am referit explicit aici la Republica Moldova, care are nevoie de sprijinul nostru, are nevoie de sprijin pentru a-şi creşte rezilienţa şi are nevoie de sprijin pentru a deveni membră a Uniunii Europene. Toate aceste lucruri sunt foarte importante şi aici, daţi-mi voie să fac o menţiune, există un pachet de sprijin prezentat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova, o chestiune pe care, evident, am susţinut-o, dar salutăm explicit faptul că s-a ajuns în acest punct”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici