Klaus Iohannis va participa la marşul de la Paris: Prezenţa la Marşul Solidarităţii, un semnal de implicare a României în lupta antiteroristă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, duminică, la "marşul solidarităţii" care va fi organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc în capitala Franţei. Klaus Iohannis a transmis un mesaj privind participarea sa la Marşul Solidarităţii de la Paris, în care arată că prezenţa alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern va da un semnal ferm al dorinţei de implicare a României în lupta împotriva terorismului şi extremismului.

1569 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis va participa la marşul de la Paris: Prezenţa la Marşul Solidarităţii, un semnal de implicare a României în lupta antiteroristă

Klaus Iohannis va participa la marşul de solidaritate de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”Aşa cum am anunţat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista «Charlie Hebdo». Invitaţia a fost lansată de preşedintele francez François Hollande”, se arată în mesajul şefului statului, transmis prin intermediul Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis afirmă că, ”în faţa atacurilor barbare care au avut loc în Franţa, Europa şi întreaga lume liberă îşi arată unitatea şi solidaritatea”.

”Gândurile şi inimile noastre au fost alături de cetăţenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezenţa alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinţei de implicare a României în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel”, transmite preşedintele României.

Iohannis mai arată că, ”prin participarea la acest marş împotriva urii şi a violenţei condamnăm nu doar atacurile asupra redacţiei săptămânalului «Charlie Hebdo», ci şi antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris”.

"Marşul solidarităţii" va fi organizat duminică, la Paris, începând cu ora 16.00 ( ora României) în memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc în capitala Franţei.

Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul care va fi organizat la Paris în memoria victimelor atentatelor din ultimele zile a fost anunţată sâmbătă de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, au anunţat că vor participa duminică la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.

De asemenea, şi-au anunţat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, reşedintele ucrainean Petro Poroşenko, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici