Kovesi, despre dosarul Olguţei Vasilescu: Doar un judecător poate să ne spună dacă un dosar e solid

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că în cazul Liei Olguţa Vasilescu doar judecătorii pot spune dacă există probe, decizia de eliminare a unor probe din cauza în care este cercetat primarul Craiovei nefiind una definitivă, ci din faza preliminară.

917 afișări
Imaginea articolului Kovesi, despre dosarul Olguţei Vasilescu: Doar un judecător poate să ne spună dacă un dosar e solid

Lia Olguta Vasilescu

"Că dosarele sunt subţtiri, groase, mari, mici trebuie să fie decis de către judecător. Cel care judecă un dosar e singurul în măsură să ne spună dacă sunt probe solide în acest caz. În acest caz vorbim despre un dosar în care, pe lângă Olguta Vasilescu, sunt implicate şi alte persoane. E un dosar care se află pe masa judecătorului, în camera preliminară, nu s-a dat nicio hotărâre judecătorească privind vinovaţia sau nevinovăţia. O să vedem cum motivează judecătorul şi o să ne conformăm. În acest an am trimis în judecată opt sute de persoane, şase sute sunt deja condamnate definitiv, parte dintre ele în dosare întocmite în anii trecuţi. Procentul de achitari se menţine la acelaşi nivel. Am auzit poveşti că dosarul e subţire, că nu e faptă, că e dosar politic şi, ulterior, am obţinut hotărâri judecătoreşti de condamnare", a declarat procurorul şef al DNA la TVR.

Tribunalul Bucureşti a decis că anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani, decizia nefiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici