- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.10.2012, 17:23)
- Lucia Efrim - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA şi nicio altă funcţie ce presupune activităţi privind MCV
Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.
Urmărește
407 afișări
Codruţa Kovesi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)
"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României.
Codruţa Kovesi a anunţat, luni, că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează ei activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).
ULTIMELE ȘTIRI
-
ISIS s-a întors, avertizează șeful spionajului britanic
-
Lasconi: E clar. Onoarea, curajul şi respectul sunt doar vorbe goale pentru ostaşul din fruntea PNL
-
Marea Britanie încearcă să mute migranţii reţinuţi pe o insulă secretă în România
-
MI5 avertizează că ISIS, agenţiile ruseşti şi iraniene îşi intensifică ameninţările asupra Marii Britanii
Anterior, Kovesi precizase că le încetează de marţi delegările lui Marius Iacob, Valentin Şelaru - procuror şef delegat al Secţiei de Urmărire Penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - şi a consilierii procurorului general Dana Tiţian şi Marius Bulancea.
"Urmare a cererii pe care am depus-o, astăzi (luni-n.r.) a fost semnat ordinul prin care am revenit pe postul deţinut anterior şi am fost numită procuror în cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu. Începând cu astăzi am încetat numirile pe funcţia de consilieri ai procurorului general pentru Dana Tiţian şi Marius Bulancea, pentru funcţia de procuror şef secţie lui Valentin Şelaru şi pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general lui Marius Iacob, ca urmare a cererilor pe care aceştia le-au depus. Deşi sunt nişte profesionişti excelenţi, trebuie să lăsăm oportunitatea viitorului procuror general să îşi aleagă echipa managerială, aşa cum şi eu am avut-o", a afirmat Codruţa Kovesi.
Astfel, pentru asigurarea continuităţii şi stabilităţii, Kovesi "a decis să delege o persoană în poziţia de prim-adjunct al procurorului general, care va asigura interimatul".
"La această decizie a contribuit faptul că procurorul care va fi delegat are cea mai mare vechime în funcţie de conducere la nivelul central al Ministerului Public, are o colaborare bună cu instituţiile europene, a fost implicat în toate misiunile de evaluare pentru raportul de ţară şi are experienţa necesară pentru a lua măsurile care să asigure continuitatea activităţii Ministerului Publicului", a spus Kovesi, precizând că acea persoană este Daniel Morar, şeful DNA.
Astfel, Daniel Morar preia funcţia rămasă vacantă ca urmare a plecării lui Marius Iacob, care se întoarce la conducerea Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, iar Valentin Şelaru se întoarce la Parchetul Curţii de Apel Braşov.
Biroul de presă al DNA a comunicat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei de marţi, când Daniel Morar preia conducerea Ministerului Public va anunţa cine va asigura interimatul la Direcţia Naţională Anticorupţie.
Surse judiciare o indică pe Laura Oprean, procuror şef adjunct al DNA.
Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, în 17 septembrie, declanşarea procedurii de selecţie a procurorilor pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, în locul Codruţei Kovesi, respectiv Daniel Morar (al cărui mandat a expirat în 16 februarie, fiind delegat pe funcţie încă un an-n.r.).
MJ preciza că selectarea procurorilor se face în perioada 18 septembrie-4 octombrie 2012, ulterior, în urma discuţiilor aprinse de la Consiliul Superior al Magistraturii, procedura a fost prelungită cu încă o lună.
Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată însă de preşedintele României.
Citește pe alephnews.ro: Furtul de identitate, tot mai frecvent în 2024. La ce metode apelează hackerii și cum te poți proteja
Citește pe www.zf.ro: Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„War”, noua carte a legendarului jurnalist Bob Woodward, dezvăluie detalii explozive despre relația lui Trump cu Putin
Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Mark Zuckerberg nu ştie să piardă: Şeful Meta încaseză miliarde după un pariu imposibil şi ia faţa aproape tuturor miliardarilor din lume. Antreprenorul american l-a întrecut şi pe Jeff Bezos în topul averilor şi singurul rival care mai stă în picioare rămâne Elon Musk, cel mai bogat om din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Fructul care sprijină activitatea creierului și curăță celulele nervoase. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe