Lansarea candidaţilor PNL a început pe acordurile "We are the champions"

Lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare a început, luni, la Sala Polivalentă din Capitală , în acordurile melodiei "We are the champions", urmată de intonarea imnului României, intrerpretat de Nicolae Furdui Iancu.

30 afișări
Imaginea articolului Lansarea candidaţilor PNL a început pe acordurile "We are the champions"

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Mediafax Foto)

În tribunele Sălii Polivalente au fost plasaţi liberalii din organizaţiile teritoriale, cea mai animată fiind organizaţia de Prahova care a adus bannere de susţinere a candidaţilor din acest judeţ.

Astfel, liberalii prahoveni au venit cu bannere pe care au inscripţionat mesajele: "Filiala Prahova împreună cu Teodor Meleşcanu!", "Filiala Prahova împreună cu Horia Toma!", dar şi bannere de susţinere pentru candidaţii Iulian Teodorescu, Graţiela Gavrilescu şi Ion Luchian.

Până la deschiderea ceremoniei de lansare a candidaţilor, atmosfera a fost întreţinută prin muzică, în boxe răsunând cântece precum "We are the Champions", imnul PNL "Sunt un om, sunt real", "Oda Bucuriei", dar şi melodii fără mesaje electorale precum "I love rock'n roll".

Evenimentul este moderat de coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, care a asigurat şi ordinea în sală, rugându-i pe însoţitorii candidaţilor să părăsească scena şi să se îndrepte spre locurile care le-au fost rezervate.

"Aşezaţi-vă liniştiţi!", le-a spus Olteanu liberalilor din sală cu cinci minute înainte de începerea lansării.

"Maestre, muzica!", a mai spus Olteanu, după ce a cerut şi aplauze. În boxe s-a auzit "We are the champions", melodie pe care şi-a făcut intrarea premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Pe scena Sălii Polivalente au urcat în jur de 400 de candidaţi ai PNL la alegerile parlamentare. Potrivit lui Bogdan Olteanu, la ceremonia PNL nu vor participa Adriana Săftoiu şi nici Florin Călinescu, aceştia anunţând că nu pot veni din motive profesionale sau personale.

La manifestare sunt prezenţi peste 6.000 de liberali.

Procesul de desemnare a candidaţilor PNL pentru Parlament a respectat "principiile înnoirii şi profesionalizării clasei politice prin deschiderea partidului către societatea civilă".

Cu prilejul lansării candidaţilor la parlamentare, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, este aşteptat să anunţe oficial că renunţă la candidatura sa în colegiul electoral nr.2 din sectorul 1 al Capitalei, în favoarea propunerii lansate de liderul PNL Ilfov, candidatul Marian Petrache, de a candida în colegiul electoral ce cuprinde şi localitatea Snagov.

De asemenea, la ceremonia de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile generale vor fi prezenţi majoritatea miniştrilor liberali în calitate de candidaţi: ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu (Prahova - Senat), ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (Iaşi - senator), ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (sectorul 1 - deputat), ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (Mureş - deputat), ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David (Vaslui - senator), ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu (Dolj - deputat), ministrul Muncii, Paul Păcuraru (Dolj - senator), ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (Iaşi - deputat), ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi (Satu Mare – deputat).

Pe scenă se vor regăsi şi o mare parte a actualilor parlamentari, care candidează pentru un nou mandat, cum ar fi Norica Nicolai, Puiu Haşotti, Dan Motreanu, George Scutaru, dar şi parlamentari care vor să-şi schimbe statutul, precum Radu Stroe care renunţă la calitatea de senator pentru un mandat de deputat, sau deputatul Crin Antonescu care candidează pentru un mandat de senator.

Vor susţine discursuri preşedintele liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, şeful campaniei electorale, Bogdan Olteanu, candidaţii Petre Roman, Crin Antonescu sau Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici