Laszlo Borbely: De 22 de ani s-a votat etnic la Târgu Mureş. Sper ca oamenii să dea votul pentru cel mai bun

Vicepreşedintele politic al UDMR Laszlo Borbely a declarat, duminică, la ieşirea de la vot, că la Târgu Mureş "de 22 de ani s-a votat etnic" şi că speră ca locuitorii să îl voteze pe cel mai bun dintre candidaţi şi să depăşească "această fază în care se votează etnic".

251 afișări
Imaginea articolului Laszlo Borbely: De 22 de ani s-a votat etnic la Târgu Mureş. Sper ca oamenii să dea votul pentru cel mai bun

Laszlo Borbely: De 22 de ani s-a votat etnic la Târgu Mureş. Sper ca oamenii să dea votul pentru cel mai bun (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax foto)

Borbely a votat la Liceul "Bolyai Farkas" din Târgu Mureş, împreună cu soţia sa, iar după ce şi-a exprimat opţiunea a declarat că a votat pentru "schimbare" la Târgu Mureş şi "continuitate" la Consiliul Judeţean Mureş.

"Aştept de la aceste alegeri o schimbare la Târgu Mureş, pentru că e nevoie de schimbare, e nevoie de idei noi, e nevoie de o atitudine nouă faţă de cetăţeni. La Consiliul Judeţean Mureş am votat evident pentru continuitate, s-a demonstrat că se poate face treabă şi sper că şi pentru Târgu Mureş şi pentru judeţul Mureş am demonstrat de o perioadă de timp că suntem buni, că putem aduce investitori, că putem crea locuri de muncă. Sper ca şi târgumureşenii să-şi dea seama că a fost de ajuns o asemenea conducere a Primăriei şi ar trebui să depăşim această fază în care se votează etnic. De 22 de ani s-a votat etnic şi eu sper ca târgumureşenii să-şi dea votul pentru cel mai bun", a spus Borbely.

El s-a declarat convins că persoana care reprezintă UDMR în cursa pentru Primăria Târgu Mureş, senatorul Gyorgy Frunda, "va putea conduce oraşul în următorii patru ani".

În Mureş, sunt aşteptaţi la vot 485.322 de alegători, la cele 541 de secţii de votare amenajate în judeţ fiind distribuite 2.140.000 de buletine de vot. Din numărul total de alegători înscrişi pe liste, în municipiul Târgu Mureş sunt 128.928. În judeţ există 730 de persoane care, deşi sunt majore, nu au drept de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici