Lazăr Comănescu şi omologul său polon au semnat un plan de acţiune al Parteneriatului Strategic

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi omologul său polon, Witold Waszczykowski, au semnat luni, la Bucureşti, noul plan de acţiune, pentru perioada 2016-2020, ca parte a Parteneriatului Strategic încheiat între cele două state în 2009.

283 afișări
Imaginea articolului Lazăr Comănescu şi omologul său polon au semnat un plan de acţiune al Parteneriatului Strategic

Lazăr Comănescu şi omologul său polon au semnat un plan de acţiune al Parteneriatului Strategic (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Planul de acţiune a fost semnat luni, cu ocazia vizitei oficiale pe care ministrul de externe al Poloniei, Witold Waszczykowski, a făcut-o la Bucureşti.

"Cei doi miniştri au avut un schimb extins de opinii cu privire la o serie de teme prioritare ale agendei europene şi regionale, într-un context marcat de numeroase provocări. Au fost abordate, cu prioritate, aspecte legate atât de securitatea europeană, cât şi de perspectivele proiectului european, inclusiv în contextul discuţiilor privind reforma UE şi a relaţiei UE-Marea Britanie, problematica migraţiei, provocările la adresa funcţionării spaţiului Schengen, securitatea energetică, relaţiile externe ale Uniunii - cu accent pe vecinătatea estică, de interes prioritar pentru ambele ţări", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

În context, a fost subliniată importanţa sprijinului UE pentru menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, precum şi pentru continuarea procesului de reformă din Ucraina. Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat şi teme de actualitate ale agendei internaţionale, cu accent pe organizarea Summit-ului NATO de la Varşovia, din 2016. Lazăr Comănescu a transmis omologului polon întreaga disponibilitate de colaborare în pregătirea evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici