Legea accelerării proceselor în Justiţie, adoptată de Senat, cu voturile PDL şi PNL

Senatul a adoptat, marţi, în sesiunea extraordinară, Legea privind accelerarea soluţionării proceselor în Justiţie, PDL şi PNL întrunind 76 de voturi "pentru", în timp ce 37 de senatori PSD au votat "împotrivă", înregistrându-se şi o abţinere.

78 afișări
Imaginea articolului Legea accelerării proceselor în Justiţie, adoptată de Senat, cu voturile PDL şi PNL

Legea accelerării proceselor în Justiţie, adoptată de Senat, cu voturile PDL şi PNL

Reprezentanţii PSD au acuzat la dezbateri faptul că Legea a fost elaborată de Ministerul Justiţiei fără consultarea asociaţiilor de magistraţi, invocând unele puncte de vedere critice exprimate de câţiva membri ai CSM.

În replică, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că proiectul de lege a fost dezbătut cu asociaţiile de magistraţi, care au acceptat prevederile din Lege, cu mici excepţii.

Predoiu a spus că Ministerul nu a putut ajunge la un consens în ceea ce priveşte toate punctele de vedere exprimate, fiind normal ca asupra proiectului să existe şi critici.

Ministrul a acuzat senatorii din opoziţie de încercarea de a bloca proiectul de lege, el argumentând că multe din prevederi au fost acceptate de aceştia în timpul dezbaterilor la modificarea Codului de Procedură Penală şi a Codului de Procedură Civilă.

Legea accelerării proceselor în Justiţie operează peste 150 de modificări la numeroase articole din Codul de procedură civilă, Codul de procedură penală, Codul Penal, Codul Familiei, Legea privind executorii judecătoreşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici