Legea ANI, dezbătută marţea viitoare în plenul Senatului

Biroul Permanent al Senatului a stabilit, luni, calendarul dezbaterii proiectului legii ANI în această Cameră a Legislativului, raportul urmând să fie definitivat lunea viitoare, iar dezbaterea în plen să aibă loc marţi.

23 afișări
Imaginea articolului Legea ANI, dezbătută marţea viitoare în plenul Senatului

Legea ANI, dezbătută marţea viitoare în plenul Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, a declarat pentru MEDIAFAX că în urma solicitării grupului democrat-liberal de urgentare a procedurilor de dezbatere în Senat a legii Agenţiei Naţionale de Integritate, s-a stabilit dezbaterea în plen a acestei legi marţea viitoare, pe parcursul întregii şedinţe.

Pentru depunerea amendamentelor la legea ANI au fost stabilite trei zile, până miercuri, când proiectul intră în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Biroul Permanent al Senatului a stabilit ca raportul la acest proiect de lege să fie elaborat de comisiile pentru drepturile omului şi juridică, până lunea viitoare.

Avizul urmează să fie elaborat de comisia pentru administraţie publică.

Senatorii au stabilit ca dezbaterea în plen a legii ANI să aibă loc marţi, în contextul în care lunea viitoare expiră termenul de adoptare tacită a legii pensiilor, fiind necesară finalizarea dezbaterii acestui act normativ în plen.

Partidul Democrat Liberal a cerut, luni, Biroului Permanent al Senatului, ca legea Agenţiei Naţionale de Integritate să intre în procedură de urgenţă în dezbaterea acestei Camere.

"Cerem Biroului Permanent al Senatului ca legea ANI să intre în procedură accelerată, pentru că se doreşte ca această instituţie să aibă continuitate, corectând ceea ce Curtea Constituţională a semnalat, dar dorim ca, la nivelul Parlamentului, să se grăbească procedurile pentru votarea acestei legi", a anunţat vicepreşedintele Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

Noua lege a ANI a fost adoptată, miercuri, la Camera Deputaţilor, cu 183 de voturi "pentru", zero voturi "împotrivă" şi 27 de abţineri, Senatul fiind Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici