LEGEA BUGETULUI pe 2018 | Vosganian: Dacă parlamentarii tineri se contaminează de la năravurile noastre, nu ajungem nicăieri

USR a propus, miercuri, ca Academia Oamenilor de Ştiinţă să nu mai fie finanţată de la bugetul de stat, deputatul Claudiu Năsui numind instituţia „o sinecură”, deputatul ALDE Varujan Vosganian replicându-i că dacă tinerii „se contaminează” de la năravurile celor cu experienţă, nu se ajunge nicăieri.

430 afișări
Imaginea articolului LEGEA BUGETULUI pe 2018 | Vosganian: Dacă parlamentarii tineri se contaminează de la năravurile noastre, nu ajungem nicăieri

LEGEA BUGETULULUI pe 2018 | Vosganian: Dacă parlamentarii tineri se contaminează de la năravurile noastre, nu ajungem nicăieri

Uniunea a propus respingerea articolulului din Legea bugetului de stat pentru 2018 care prevede ca Academia Oamenilor de Ştiinţă să fie finanţată de la bugetul de stat.

„Este o derogare prin care se înfiinţează o altă academie infamă, o sinecură ordinară, numită Academia Oamenilor de Ştiinţă şi propunem eliminarea finanţării sale de la bugetul de stat”, a motivat propunerea deputatul USR, Claudiu Năsui, în şedinţa comună a Comisiilor de buget din Parlament.

Deputatul PSD, Marius Budăi, i-a cerut lui Năsui să nu mai utilizeze un astfel de limbaj. Deputatul USR i-a răspuns: „E o sinecură”, Budăi replicându-i că: „hai să nu mai folosim un limbaj din ăsta care ne descalifică, ordinar, neordinar”.

Şi deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a intervenit în discuţie, reproşându-i lui Năsui că nu e normal ca un tânăr parlamentar se aibă un astfel de comportament.

„Domnule Năsui, înţeleg să fie un reproş către noi, care suntem înrăiţi în rele aici, în Parlament. Dar nu mi se pare însă normal ca un om tânăr şi la trup curat, vorba poetului, să se comporte aşa, presupunând că şi cei cu experienţă se comportă aşa. Pentru că dacă şi cei tineri se contaminează de la năravurile noastre, nu o să mai ajungem nicăieri. Vă rog eu, nu mai justificaţi în chestii de-astea cu <<porcii care se îngraşă în Parlament>> şi cu <<şuşele ordinare>> prin faptul că cei pe care i-aţi găsit în Parlament folosesc astfel de limbaj”, i-a spus Vosganian.

„Pentru că ieri s-a invocat numele lui Soroş, spun şi eu astăzi că e o şuşă ordinară. Nu prea văd legătura, dar nu-i normal ca dumneavoastră, un om tânăr, şi ne punem bazele pe noua generaţie, să invocaţi că spuneţi aşa pentru că alţii spun aşa”, a fost răspunsul lui Varujan Vosganian.

„Eu nu am spus asta, eu am spus că acelaşi standard pe care îl doriţi pentru Opoziţie trebuie să-l aplicaţi şi dumneavoastră”, a răspuns Năsui,

Amendamentul propus de USR a fost repins cu 19 voturi „pentru”, 11 voturi „împotrivă” şi două abţineri.

De asemenea, partidul a mai propus, miercuri, în şedinţa comună a Comisiilor de buget ale Parlamentului în care se dezbat şi se votează amendamentele depuse la Legea bugetului pentru anul 2018, să se elimine articolul care prevede finanţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale de la bugetul de stat, însă amendamentul a fost respins.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici