Legea pentru instituirea "Zilei Tatălui" şi "Zilei Mamei", depusă în Parlament

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege "pentru instituirea Zilei tatălui şi Zilei Mamei".

42 afișări
Imaginea articolului Legea pentru instituirea "Zilei Tatălui" şi "Zilei Mamei", depusă în Parlament

Legea pentru instituirea "Zilei Tatălui" şi "Zilei Mamei", depusă în Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru asigurarea unui "echilibru social şi evidenţierea importanţei ambilor pãrinţi în viaţa de familie şi în societate", deputatul PDL a propus ca prima duminică a lunii mai să fie instituită "Ziua Tatălui", iar, a doua duminică a lunii mai să fie "Ziua Mamei".

Proiectul de lege mai prevede ca Guvernul, autorităţile publice locale şi centrale să ia măsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.

"Instituirea Zilei Mamei şi Zilei Tatălui reprezintă un gest de normalitate în societatea românescă, fiind rodul colaborării dintre Asociaţia T.A.T.A şi parlamentari români preocupaţi de susţinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului şi de întărirea rolului fiecărui pãrinte în creşterea şi educarea propriului copil", se precizeazã în expunerea de motive a proiectului.

Mircia Giurgiu a declarat cã, printre cei care au semnat pentru susţinerea proiectului se aflã Laszlo Borbely (UDMR), Victor Ponta (PSD), Petru Movilă (PDL).

Potrivit procedurilor parlamentare, proiectul de lege va fi analizat de comisiile parlamentare şi, apoi, de plenul Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici