Liberalii anunţă, în plen, că vor vota împotriva bugetului pe 2010

Parlamentarii PNL vor vota împotriva bugetului pe 2010, a anunţat, luni, viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, susţinând că documentul este "incoerent, inconsecvent, încropit pentru a aloca câteva sume de bani în mod ciudat, dar mai ales cu multe alocări pentru clientela politică".

17 afișări
Imaginea articolului Liberalii anunţă, în plen, că vor vota împotriva bugetului pe 2010

Liberalii anunţă, în plen, că vor vota împotriva bugetului pe 2010 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din păcate un asemenea buget, o asemenea atitudine faţă de ţară, faţă de economie, faţă de cetăţeni, trebuie respinse. Un asemenea buget nu poate fi aprobat de parlamentarii PNL. În consecinţă, grupurile parlamentare ale PNL şi Camera Deputaţilor şi Senat vor vota împotriva acestui proiect de buget", a anunţat viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

El a mai spus că Executivul nu a prezentat Parlamentului proiectul de buget de stat pe anul 2010 până pe data de 15 octombrie 2009 , deoarece "se ştia că nu se vor respecta promisiunile electorale".

"Guvernul avea obligaţia să aducă bugetul atunci în Parlament, dar nu şi-a respectat această obligaţie şi a venit pe 29 decembrie să ne ceară ca bugetul să fie adoptat în câteva zile, adică cea mai importantă lege anuală trebuia expediată în câteva ore. O motivaţie în plus, a venit Guvernul, în a ne cere să adoptăm bugetul într-un ritm foarte rapid, anume respectarea unor termene pe care şi le fixase cu FMI", a adăugat Nicolăescu.

De asemenea, el a catalogat actualul proiect de buget drept "incoerent, inconsecvent, un buget încropit pentru a aloca câteva sume de bani în mod ciudat, dar mai ales cu multe alocări pentru clientela politică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici