Liberalii au stabilit un "decalog" pentru candidaţii la alegerile din 2016

Comisia de unificare PNL a stabilit un "decalog" pentru candidaţii la alegerile din 2016, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmând că o parte din criteriile stabilite vizează lustraţia, traseismul, nepotismul, plagiatul, contractele, dar şi datoriile la stat.

454 afișări
Imaginea articolului Liberalii au stabilit un "decalog" pentru candidaţii la alegerile din 2016

Liberalii au stabilit un "decalog" pentru candidaţii la alegerile din 2016 (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Comisia de unificare a adopat un decalog (...) care să însoţească candidaturile PNL pentru alegerile locale, dar şi pentru alegerile parlamentare din anul 2016", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmând că aceste criterii vor fi transformate „într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie”.

Criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

La Consiliul Naţional din data de 11 decembrie, forma finală a acestor criterii va fi adoptată prin vot, iar, ulterior ele vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici