Liberalii vor contesta la CC ordonanţa prin care Geoană a devenit vicepreşedinte al CSAT

PNL va contesta la Curtea Constituţională OUG 224 prin care preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a devenit vicepreşedinte al CSAT, în momentul în care legea va fi semnată şi anunţată de preşedinţii Camerelor în plen în vederea contestării, a declarat, marţi, deputatul PNL George Scutaru.

12 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor contesta la CC ordonanţa prin care Geoană a devenit vicepreşedinte al CSAT

Deputatul PNL George Scutaru (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"În opinia noastră, a liberalilor, OUG CSAT prin care preşedintele Senatului devine vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare al Ţării este aberantă. Este dată doar pentru a da satisfacţii unei persoane, domnului Mircea Geoană. Am strâns numărul necesar de semnături la nivelul grupului parlamentar din Camera Deputaţilor. Textul sesizării la CC este definitivat şi, în momentul în care se va declanşa termenul de 48 de ore în care putem să sesizăm Curtea, vom depune această contestaţie", a susţinut, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului, George Scutaru.

Deputatul PNL a menţionat că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului vor semna şi anunţa proiectul de lege în plen, marţi sau lunea viitoare, anunţând că din acel moment liberalii vor depune sesizarea la CC.

"Este o lege aberantă, care îi dă doar satisfacţie liderului PSD Mircea Geoană. Nu ştiu ce caută în CSAT şeful uneia dintre Camerele Parlamentului, în condiţiile în care Parlamentul ar trebui să controleze activitatea instituţiilor care fac obiectul activităţii CSAT", a spus Scutaru.

La rândul său, Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, a menţionat că sesizarea PNL se referă în principal la încălcarea articolului 1 din Constituţie, care se referă la principiul separaţiei puterilor în stat, dar că OUG încalcă că prevederile articolelor 71 şi 115 din Legea fundamentală a României.

Senatorii au adoptat, luni, ordonanţa de urgenţă care prevede că preşedintele Senatului îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici