Liberalii vor sancţionarea lui Florin Iordache cu tăierea indemnizaţiei de deputat, pentru semnele obscene

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că Biroul Executiv al partidului a aprobat ca liberalii să ceară în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor sancţionarea deputatului PSD Florin Iordache, prin tăierea indemnizaţiei, după gesturile obscene ale acestuia în Parlament.

224 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor sancţionarea lui Florin Iordache cu tăierea indemnizaţiei de deputat, pentru semnele obscene

Liberalii vor sancţionarea lui Florin Iordache cu tăierea indemnizaţiei de deputat, pentru semnele obscene

"În privinţa lui Iordache vom iniţiat propunerea de sancţionare a lui Iordache pentru comportamentul bădărănesc, penru atitudinea grobiană care e contrară civilizaţiei şi bunului simţ pe care o manifestă în activitatea politică. Vom solicita demisia din funcţia pe care o are la Camera Deputatului. Vom cere şi sancţionarea sa, conform regulamentului, probabil să rămână fără indemnizaţie", a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL de luni.

Întrebat despre faptul că unii liberali sunt nemulţumiţi ă partidul nu a cerut acelaşi tratament şi pentru deputatul USR Cristian Ghinea care în luna iunie a făcut acelaşi gest obscen în plenul Camerei, Ludovic Orban a răspuns: "Nu e nicio diferenţă între ei. Din punctul nostru de vedere orice parlamentar se comportă necivilizat trebuie sancţionat. E cam târziu să revenim asupra gestului, dar prin această decizie pe care am luat-o vrem să arătăm că dezaprobăm orice formă de comportament necivilizat".

Propunerea liberalilor cu privire la Florin Iordache vine după ce, miercuri, deputatul PSD a arătat degetul mijlociu în plenul Parlamentului României.

Iordache a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că ... "vi s-a părut. E un punct de vedere".

Imaginile din plen l-au suprins pe Florin Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

Sâmbătă, un număr de şase protestatari #Rezist, între care Mălin Bot şi Marian Ceauşescu, care au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afişe cu diferite mesaje obscene, au fost amendaţi cu câte 300 de lei pentru săvârşirea contravenţiei din Legea 61 (sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), articolul 2, punctul 14.

Social-democratul a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, că analizează toate posibilităţile în legătură cu acţiunile pe care le va lua împotriva protestatarilor #Rezist care au lipit, sâmbătă, mesaje obscene pe poarta casei sale, inclusiv depunerea unei plângeri la poliţie.

În luna iunie, după intervenţia din plenul Camerei Deputaţilor, în timp ce pleca de la tribună, deputatul USR Cristian Ghinea a arătat degetul colegilor din grupul PSD. Acesta a fost huiduit de deputaţii PSD şi ALDE.

"În numele partidului ne asumăm şi îmi cer scuze pentru gestul colegului meu:, a urmat imediat replica deputatului USR, Ion Stelian, de la tribuna sălii plenului.

Şi preşedintele USR Dan Barna a declarat, referitor la gestul obscen făcut de deputatul Cristian Ghinea, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au fost adoptate modificările Codului de procedură penală, că şi-a cerut scuze pentru colegul său, dar că PSD-ALDE face astfel de gesturi cu români în fiecare zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici