Liberalul eliberat din arest, Virgil Pop, a venit să-şi preia mandatul

Noul deputat PNL arestat în luna noiembrie pentru trafic de influenţă, Virgil Pop, care a câştigat la alegerile din 30 noiembrie în colegiul său, a venit, luni, în jurul orei 9.30, la Camera Deputaţilor, pentru a îndeplini procedurile necesare pentru preluarea mandatului său de parlamentar.

75 afișări
Imaginea articolului Liberalul eliberat din arest, Virgil Pop, a venit să-şi preia mandatul

Liberalul eliberat din arest, Virgil Pop, a venit să-şi preia mandatul (Imagine: Mediafax Foto)

Pop a declarat pentru MEDIAFAX că are multe obiective în vedere în calitatea sa de parlamentar şi că primul lucru care vrea să-l facă este să se consulte cu electoratul şi să se întâlnească cu staff-ul său de campanie.

"N-am avut timp să mă întâlnesc cu staff-ul meu de campanie şi sper să fac acest lucru la sfârşitul acestei săptămâni", a spus Pop.

Întrebat de ce crede că atenţia publică a fost direcţionată spre el, Virgil Pop a spus: "Sunt convins că am fost un caz atipic. E normal ca atenţia să fie asupra mea".

Pop a mai spus că el a mai candidat pentru Parlamentul României în urmă cu patru ani pe listele PRM, dar că nu a ieşit parlamentar. De asemenea, a precizat că şi la alegerile locale din iunie a candiat şi a ieşit pe locul doi.

Liberalul Virgil Pop a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Cluj, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Acesta a fost ales deputat în colegiul 8 Turda, la alegerile uninominale din 30 noiembrie.

Pop a fost pus în libertate în data de 11 decembrie, întrucât Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de acesta la o sentinţă a Tribunalului, care respingea eliberarea sa sub control judiciar, cauza urmând să fie judecată de Tribunalul Cluj.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007 - februarie 2008, în calitatea pe care o avea la acea dată, de consilier judeţean, Pop a pretins suma totală de 80.000 euro, din care a primit 130.000 lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.

Citeşte şi:

Candidatul liberal reţinut de DNA Cluj, arestat

Candidatul PNL în colegiul Turda, aflat în arest, a obţinut un mandat de deputat

Liberalul Virgil Pop va fi pus în libertate

DNA: Virgil Pop a promis că intervine ca Electrica să obţină lucrări la Nokia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici