Lider liberal, despre acţiunea penală a lui Cataramă îndreptată împotriva conducerii PNL: Nu-i pot da importanţă acestui om care din punct de vedere public e un zombi

Viorel Badea, liderul PNL Diaspora, a declarat, pentru MEDIAFAX, despre plângerea penală pe numele lui Ludovic Orban şi a conducerii PNL anunţată de Viorel Cataramă, că nu poate da importanţa unei astfel de acţiuni, "pentru că din punct de vedere public el este un zombi, apare, dispare, mortul viu".

921 afișări
Imaginea articolului Lider liberal, despre acţiunea penală a lui Cataramă îndreptată împotriva conducerii PNL: Nu-i pot da importanţă acestui om care din punct de vedere public e un zombi

Lider liberal, despre acţiunea penală a lui Cataramă îndreptată împotriva conducerii PNL: Nu-i pot da importanţă acestui om care din punct de vedere public e un zombi

"Este dreptul dumnealui de a face acest lucru. Pe mine mă amuză. E ca în filmele cu Stan şi Bran. Eu nu l-am văzut pe tovarăşul Cataramă în politică decât din 2017 încoace. Până în 2017 dumnealui nu a existat, nu ştiu de unde a apărut, cine l-a adus în partid, nu am idee, pentru că nu l-am văzut, nu exista. Şi deodată a început să fie foarte activ, hiperactiv. Oricine poate să aibă orice fel de motive atunci când face o plângere penală, dar eu sincer nu pot să îi dau importanţă acestui om, pentru că din punct de vedere public el este un zombi, apare, dispare, mortul viu. Nu îmi dau seama ce face omul acesta în politică. Dumnealui a fost exclus pentru că în public a atacat pe preşedintele partidului, a atacat PNL-ul, ăsta a fost motivul excluderii. E face foarte mult zgomot ca să fie luat în seamă, nu de altceva. Cataramă există şi uite ce a făcut el. Şi eu pot mâine să mă duc să îl dau în judecată pe Trump pentur că a confiscat Twitter-ul", a declarat, marţi, senatorul PNL, Viorel Badea, pentru MEDIAFAX.

Cazul excluderii lui Viorel Cataramă va merge la Curtea de Arbitraj naţională a PNL, a mai precizat Viorel Badea, care este unul dintre membrii BEx vizat de plângerea penală a prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2.

"Nu este încă exclus, a fost votată excluderea şi normal, aşa cum scrie şi în statut, domnia sa a contestat la Curtea de Arbitraj locală, la Bucureşti. Cu siguranţă cauza aceasta va merge la Curtea de arbitraj naţională", a adăugat Badea, pentru MEDIAFAX.

Viorel Cataramă a anunţat că va depune plângere penală pe numele liderului PNL Ludovic Orban şi a altor 15 liberali, din forurile de conducere ale formaţiunii, pe motiv că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

"Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, George Ionescu şi Dinu Gindu pentru fraudarea şi falsificarea rezultatului votului din data de 11 martie din Consiliul Naţional, privind desemnarea candidatului partidului pentru funcţia de premier", a declarat Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

La vremea respectivă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, acuza că, între rezultatele din procesul verbal şi cele anunţate, se constată că au fost transferate către Ludovic Orban un număr de 100 de voturi. În luna martie, PNL decis, în şedinţa de Consiliu, nominalizarea privind viitorul premier al PNL în persoana liderului formaţiunii, Ludovic Orban.

De asemenea, Cataramă spune că va sesiza organele penale şi pentru încercarea de excludere a sa din partid pe motiv că a încălcat statutul.

Comisia de Arbitraj PNL Bucureşti a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

"Admite contestaţia formulată de Cataramă Viorel şi declară nulă Decizia nr. 103/09.07.2018 a BEX al Partidului Naţional Liberal. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare", se arată în decizia luată în data de 3 august de către Comisia de Arbitraj a PNL Bucureşti.

Viorel Cataramă l-a atacat în repetate rânduri pe Ludovic Orban, spunând că acesta trebuie înlăturat de la şefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fără să se consulte cu ceilalţi liberali şi pentru faptul că a "predat" guvernarea la începutul anului, atunci când a mers la consultările de la Cotroceni fără vreo propunere de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici