Lider PMP, întrebare pentru Iohannis: Va propune tot un premier PSD?

Liderul senatorilor PMP, Dorin Bădulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că partidul ar susţine o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, însă, pe de altă parte, el se întreabă dacă preşedintele Klaus Iohannis ar numi tot un premier de la PSD, în cazul în care Viorica Dăncilă ar demisiona.

1805 afișări
Imaginea articolului Lider PMP, întrebare pentru Iohannis: Va propune tot un premier PSD?

Lider PMP, întrebare pentru Iohannis: Va propune tot un premier PSD?

"Cu siguranţă este cea mai bună măsură (o moţiune de cenzură – n.r.). Este evident că PMP va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Vedem ce se întâmplă numai în ultima perioadă, plecând de la ultimul scandal privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. O chestiune de politică externă care distruge eforturile diplomatice ale României de 50 de ani încoace, în zona respectivă. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă doamna Dăncilă şi-ar da demisia? Oare Klaus Iohannis va propune tot un premier de la PSD? Aceasta este marea întrebare. Sunt sceptic, având în vedere că toată lumea aştepta de la domnul Iohannis, de la numirea domnului Tudose, să numească un premier din partea dreaptă", a afirmat vineri, pentru MEDIAFAX, Dorin Bădulescu.

El a precizat că gestul normal ar fi o demisie a premierului Viorica Dăncilă: "Cea mai de bun simţ măsură ar fi demisia doamnei Dăncilă pentru propria-i incapacitate de a gestiona problemele unei ţări. Este evident că de la început s-au exprimat opinii că nu ar fi capabilă, iar faptele au dovedit ulterior că nu este capabilă de a conduce fără să ia lumină de la ayatollahul din Kiseleff. Aşa că este o constatare pe care preşedintele trebuia s-o facă mai demult. Mă bucur că nu este foarte târziu acum", a explicat senatorul PMP.

În opinia lui Dorin Bădulescu şi preşedintele Klaus Iohannis este într-o anumită măsură de vină, fiindcă a acceptat să o numească pe Dăncilă.

"Şi preşedintele are partea lui de vină pentru că avea toate instrumentele, înainte de a o numi pe doamna Dăncilă, să observe capacitatea personală a doamnei respective. Putea vedea capacitatea PSD, putea să vadă că domnul Dragnea era obsedat de controlarea premierului şi de aceea au picat şi Grindeanu şi Tudose, şi atunci trebuia să-şi dea seama de la bun început şi să nu mai facă nominalizări de la PSD. A avut oferte din partea Opoziţiei, mă refer aici la preşedintele Traian Băsescu care a propus în numele PMP pe Siegfried Mureşan, de două ori l-a propus. Iar preşedintele Iohannis a ales să ignore propunerile noastre. Din punctul meu de vedere, ca partid de opoziţie şi de dreapta, ai obligaţia să propui un premier, indiferent că eşti mare sau mic, atâta timp cât preşedintele a fost susţinut şi promovat de partea dreaptă a eşichierului politic", a completat liderul senatorilor PMP.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat vineri demisia premierului Dăncilă.

"Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de Prim-ministru al României şi transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de Prim-ministru al României", a spus preşedintele Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici