Lider PNL: Pentru Stroe nu se poate aplica aceeaşi măsură ca la Barbu, care a demisionat

Liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, consideră "nepotrivită" declaraţia ministrului de Interne, Radu Stroe, privind accidentul aviatic din Apuseni, şi spune că în cazul lui Stroe nu poate fi aplicată aceeaşi măsură ca la Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, întrucât acesta şi-a dat demisia.

526 afișări
Imaginea articolului Lider PNL: Pentru Stroe nu se poate aplica aceeaşi măsură ca la Barbu, care a demisionat

Radu Stroe (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Alexandru Băişanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Delegaţia Permanentă a PNL se va întruni în 1 şi 2 februarie şi va analiza problemele cu care s-au confruntat miniştrii liberali, urmând să decidă dacă aceştia şi-au dus la îndeplinire mandatul.

Întrebat dacă declaraţia ministrului de Interne, Radu Stroe, potrivit căreia regretă că accidentul aviatic din Munţii Apuseni a avut loc în mandatul său, ar fi trebuit să determine o soluţie similară celei din cazul fostului ministru al Culturii Daniel Barbu, Băişanu a explicat că în cazul lui Barbu nu a fost nevoie de o decizie în interiorul partidului pentru că acesta şi-a depus demisia.

El a recunoscut că declaraţia lui Radu Stroe a fost "nepotrivită" şi consideră că instituţiile statului ar fi trebuit să-şi facă datoria la timp.

Băişanu a adăugat că au fost adoptate măsuri imediate, cum ar fi destuirea unui secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, iar şeful IGSU Ion Burlui a demisionat, dar că nu poate aprecia dacă ministrului de Interne i se poate reproşa modul în care a acţionat.

"E vina unui sistem care nu funcţionează", a spus deputatul liberal.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că accidentul aviatic a avut loc în timpul mandatului său.

"Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", spunea Stroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici