Lider PNL: PSD are pretenţii nejustificate

  • PSD are pretenţii nejustificate, spune la RFI vicepreşedintele PNL, Alexandru Muraru.
  • El afirmă că dacă social-democraţii vor insista pentru un candidat comun la alegerile prezidenţiale, „nu se va putea merge mai departe”.
601 afișări
Imaginea articolului Lider PNL: PSD are pretenţii nejustificate

Lider PNL: PSD are pretenţii nejustificate

„În definitiv, această coaliţie are proiecte comune, dar nu are idealuri comune. Matricea de gândire a colegilor mei liberali şi a noastră nu este aceeaşi cu matricea de gândire a social-democraţilor şi aici nu mă refer doar la obiectivele viitoare, ci mă refer la istoria întreagă a celor 34 de ani. A guverna împreună nu înseamnă în mod automat că avem idealuri comune. În definitiv, această coaliţie de guvernare s-a construit într-unul dintre cele mai grele momente pentru România şi obiectivul principal este acela de a ţine guvernarea şi stabilitatea României”, afirmă Alexandru Muraru.

Deputatul spune unde s-au împotmolit negocierile dintre PNL şi PSD.

„În momentul în care am început aceste negocieri, mesajul PNL a fost foarte clar, că nu este în interesul direct al României ca toate aceste alegeri, cinci scrutinuri, cu patru tipuri de alegeri, să aibă loc într-o perioadă atât de vulnerabilizată şi mă refer aici la o perioadă cum este aceasta. Nouă state din 27 din UE organizează alegeri comasate pe 9 iunie sau în acel week-end în care statele europene organizează alegeri europarlamentare. Aceste costuri şi toate aceste argumente pe care vi le spun sunt şi argumentele pe care le-am adus şi colegilor din PSD. Aceste lucruri au evoluat bine, până acum o săptămână şi jumătate, când PSD a venit cu pretenţii nejustificate, legate şi de un candidat comun la prezidenţiale şi despre un proiect legat de o alianţă electorală, cu liste comune şi altele. Sigur, pretenţia noastră a fost aceea de a ne rezuma în primul rând la comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale şi de a discuta eventual de unele candidaturi doar în judeţe unde nici PSD şi nici PNL nu au candidaturi comune pentru alegerile locale”, adaugă el.

Întrebat dacă PNL şi PSD vor să facă de fapt comasarea în beneficiul alegătorilor sau ca să-şi crească şansele la alegeri, Alexandru Muraru a spus: „Nu, PSD dacă insistă cu acest lucru (un candidat comun la Preşedinţie-n.r.), vă spun că nu se va putea merge mai departe, pentru că negocierea candidatului la prezidenţiale este un fapt nenegociabil pentru PNL. Vă spun că acest lucru (comasarea-n.r.) este în interesul alegătorilor, pentru că va creşte prezenţa la vot, unificarea alegerilor locale, comasarea cu alegerile europarlamentare va creşte în mod automat prezenţa la vot şi PNL este pregătit în orice scenariu de alegeri, fie că vorbim de alegeri la termen, europarlamentare sau locale sau alegeri parlamentare sau prezidenţiale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici