Liderul PSD Iaşi: Un trântor de lux. Alexe, bugetarul care s-a îmbogăţit lucrând toată viaţa la stat

Senatorul PSD Maricel Popa afirmă că la Iaşi este foarte greu să facă o alianţă cu liberalii de vreme ce Costel Alexe, „incompetent şi penal”, este preşedinte al Consiliului Judeţean, „cu un picior în barca PNL şi cu celălalt în cea a Forţei Dreptei”.

482 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Iaşi: Un trântor de lux. Alexe, bugetarul care s-a îmbogăţit lucrând toată viaţa la stat

Liderul PSD Iaşi: Un trântor de lux. Alexe, bugetarul care s-a îmbogăţit lucrând toată viaţa la stat

Un om fără busolă care, în ultima perioadă, pendulează între două partide. O zi mai c-ar rămâne în PNL, într-o altă zi mai c-ar pleca după Ludovic Orban la Forţa Dreptei. Un fel de „şi călare şi pe jos”. Acesta este Costel Alexe, vremelnicul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Audierile la DNA în multiplele dosare penale deschise pe numele său, sindrofiile politice, gen simpozioane şi congrese liberale, deplasările externe cu rol mai degrabă turistic, prezentările de machete, hărţi şi randări. Şi mult joc de imagine. Aceasta este toată activitatea publică a preşedintelui Consiliului Judeţean”, afirmă senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Social-democratul arată că preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe„ are o carieră profesională „aproape exclusiv la stat: consilier şi ulterior şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, <garantat> de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, închis pentru corupţie”.

„Acelaşi Fenechiu l-a propulsat pe Alexe în Camera Deputaţilor. Primul mandat în 2012, pe când Alexe avea doar 29 de ani. Deputat 2012 – 2019. Din 2019 şi până în 2020, ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor. Sunt 15 ani în funcţii publice în care Costel Alexe nu a livrat nimic. Nu a dus la capăt niciun proiect relevant pentru ieşeni. Nici la Oficiul de Cadastru, nici ca deputat, nici ca ministru şi nici acum ca preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. În schimb, familia sa a cunoscut, mai ales în ultimii 4-5 ani, o dezvoltare fulminantă, averea lui Alexe şi a neamurilor sale făcând obiectul mai multor dezvăluiri în presa locală şi naţională. Mai nou, Alexe vorbeşte despre investiţii judeţene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ori prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Numai gura este de el. Adevărul este că la Bucureşti i s-au închis toate uşile. Este considerat un personaj toxic, nefrecventabil. În cercurile şefilor naţionali ai PNL se vorbeşte despre „problema de la CJ Iaşi”. Nimeni din conducerea centrală a PNL nu mai este dispus să-şi asocieze imaginea cu acest individ cu multiple acuzaţii penale. De aici şi caracterul duplicitar al lui Alexe: ar pleca şi mâine la partidul lui Orban, însă ştie că şi-ar tăia singur craca de sub picioare, autoizolându-se şi mai rău decât acum”, adaugă Popa.

Liderul PSD Iaşi spune că Alexe este „adversarul numărul 1”.

„În mod normal, destinul unui ins ca Alexe n-ar trebui să ne intereseze. Nici pe mine, nici pe ieşeni. Însă, atât timp cât acesta se agaţă de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi blochează marile proiecte, atunci devine adversarul numărul 1. La Iaşi este foarte greu să faci o alianţă cu liberalii de vreme ce Costel Alexe, incompetent şi penal, este preşedinte al Consiliului Judeţean, cu un picior în barca PNL şi cu celălalt în cea a Forţei Dreptei”, conchide Maricel Popa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
popa,
alexe,
pnl,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici